◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

”Gimnastica – viața din inima mea!” – declară CARMENCITA CONSTANTIN, noul Președinte al Federației Române de Gimnastică

Nu este niciun secret, de câțiva ani gimnastica noastră trece printr-o perioadă de criză, cu vădite repercusiuni în rezultatele înregistrate la marile competiții internaționale, rezultate care au scăzut dramatic ”rating-ul” valoric al ”școlii românești de gimnastică”, criza care a căpătat și alte nuanțe din momentul în care Andreea Răducan, care își asumase conducerea federației în 4 august 2017, înlocuindu-l pe Adrian Stoica, a renunțat, demisionând după mai puțin de jumătate de mandat. Această situație a impus organizarea de alegeri pentru un nou președinte, funcție pentru care și-au depus candidatura CARMENCITA CONSTANTIN – fostă gimnastă, antrenor și arbitru internațional – și IOAN SUCIU – fost gimnast de înaltă performanță, campion european și medaliat olimpic, fost antrenor federal și al lotului național masculin.

Programată inițial în 19 martie 2020, Adunarea Generală de alegeri a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, acțiune reușită abia în 27 iulie 2020, cu participarea a 44 dintre cei 49 membri afiliați, câștig de cauză având d-na. CARMENCITA CONSTANTIN, care, întrunind sufragiile majorității delegaților asociațiilor și cluburilor afiliate (28 la 16 voturi) a fost aleasă președinte al Federației Române de Gimnastică. Este de precizat că, totuși, mandatul va fi valid până anul viitor, în 2021, când se încheie acest ciclu (2017 – 2012) și vor fi organizate alegeri pentru următorii patru ani.

Este cea mai de suflet reuşită a mea. Cea mai de suflet. Este un mare succes şi o mare bucurie. Înseamnă că o mare parte din comunitatea gimnasticii are încredere în mine. Iar eu nu am voie să trădez această încredere. Şi nu o voi trăda. A fost o promisiune faţă de mine însămi şi am sperat să ies învingătoare.  Asta pentru că nu am luat uşor decizia de a candida, am cumpănit dacă am timp, dacă pot, dacă am o comunitate care să mă urmeze şi să răspundă la tot ceea ce vreau să fac. Şi nu e vorba de ce vreau eu, e vorba de ceea ce trebuie făcut. Trebuie să mişcăm structurile. Avem nevoie de mişcare, de modificări, de flexibilitate şi de adaptare la societatea în care trăim. Vă provoc sa construim la loc FAMILIA MARE A GIMNASTICII ROMÂNESTI în care entuziasmul, încrederea si energia pozitivă să guverneze, iar generatia si performanta noastră să devină modelul si sprijinul formării unei generatii de tineri antrenori, arbitri, tehnicieni!.. Nu vreau să pierd acest an în care se definitivează proiectele şi liniile directoare de finanţări. Sunt la curent cu tot ce se finanţează şi deja vom pune bazele unor proiecte în toate categoriile, infrastructură, construcţii clădiri, dotări, pregătire, resurse umane… Loturile olimpice feminine şi masculine reprezintă o prioritate de la care nu ne putem abate. În ceea ce priveşte Jocurile de la Tokyo nu putem face minuni şi nici nu cred că ar fi sănătos să facem acum schimbări. Nu vreau să demobilizăm copiii, ei trebuie să îşi continue pregătirea. Dar o să vedem ce putem îmbunătăţi la acel program de pregătire… Pentru ciclul următor, dacă voi avea puterea să pun bazele unor decizii în acest an de mandat, o voi face cu siguranţă. Şi nu va semăna cu ce este acum…” a declarat Carmencita Constantin, noul președinte al FRG.

Dar, cine este Carmencita Constantin? O scurtă fișă biografică arată astfel: Carmencita Constantin (62 ani) a practicat timp de 18 ani gimnastică ritmică, a fost alături de gimnastica aerobică 22 de anii, antrenor, arbitru naţional şi internaţional de gimnastică aerobică, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică, preşedintă a Comisiei Tehnice de gimnastică aerobică. Absolventa a UPB – Energetica. Masterat in Management si GE – USA Corporate Leadership Programme. Doctor in Stiinte, Specializare in Finanțarea Proiectelor de Investiții. 22 ani experiență de management (6 ani Corporate Europa si USA). 7 ani reprezentant al României la Comisia Europeana pe probleme de energie, mediu, finantari UE. În prezent Director General la General Electric (GE Power Infrastructure Romania)

La rândul său, în cel mai deplin fair-play, Ioan Suciu a declarat: „Îmi recunosc înfrângerea. Urez succes noului președinte și să-și îndeplinească obiectivele pe care și le-a propus. Mă gândesc să candidez la alegerile din 2021”.

Gimnastul Marian Drăgulescu a spus, printre altele:  ”Sper ca noua conducere, reprezentată de Carmencita Constantin, să readucă gimnastica românească în vârful ierarhiei internaţionale… Sper ca noua conducere să readucă gimnastica românească acolo unde îi este locul la nivel internaţional… Sper să se reorganizeze şi să ne recâştigăm locul pe podium la marile competiţii… Sper ca Ioan Suciu să rămână în continuare alături de gimnastică. Are cunoştinţe, este de atâţia ani în gimnastică… Acum prea puţin contează cine e la cârma federaţiei, atâta timp cât toţi trebuie să ne aducem aportul, fiecare cum poate. Cum spunea şi doamna preşedintă, e nevoie de toată lumea pentru a schimba ceva. Cu un singur om nu se poate, este nevoie de o echipă…

Așa dar, Federația Română de gimnastică are o nouă conducere. Cu o misiune foarte dificilă. Dorindu-I succes în această întreprindere deloc ușoară, dorim, în fond, succesul gimnastici noastre.

Emanuel Fântâneanu

Membru Comitetul Executiv al 

Asociației Internaționale a Presei Sportive (AIPS)

 

Foto: Federaţia Română de Gimnastică 

* Și o nouă informație, de data aceasta referitoare la activitatea jurnalistică, dar și în conexiune cu rândurile precedente. Având în vedere recunoscuta implicare în fenomenul gimnasticii românești și internaționale, colegul nostru Nicolae Gavrea (Deva) a fost nominalizat și desemnat, prin decizia Comitetului Executiv al Asociației Internaționale a Presei Sportive (AIPS) și a Comisiei Sporturi a AIPS (președinte Emanuel Fântâneanu),  Delegat Oficial al AIPS pentru gimnastică, el alăturându-se, astfel, unor ziariști de prestigiu de la marile publicații din Franța, M. Britanie, Germania, Austria, Olanda, Slovenia, Uruguay, Rusia ș.a., care îndeplinesc responsabilități similare pentru alte sporturi (atletism, fotbal, handbal, judo, hochei, canotaj, kaiac-canoe, sporturi de iarnă ș.a.). Reamintim că pe asemenea poziții s-au mai aflat în timp Emanuel Fântâneanu (tenis de masă, gimnastică), Doina Stănescu (tenis), Octavian Vintilă (scrimă), Dumitru Graur (fotbal).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *