default-logo

Guvernul din Muntenegru cere ajutor occidental pentru rezolvarea cazurilor de atacuri la adresa jurnaliștilor

Guvernul muntenegrean cere ajutorul experților străini în soluționarea cazurilor vechi de atacuri asupra jurnaliștilor, spunând că vor fi angajați pe post de consultanți experți de la FBI și alte servicii de informații. Ministrul Zoran Miljanic a declarat că guvernul va continua să insiste pentru rezolvarea acestor atacuri. „Am cerut deja Statelor Unite și Regatului Unit ajutor de specialitate în investigarea cazurilor vechi de atacuri asupra jurnaliștilor. Experți de la FBI și din alte servicii de informații străine vor fi consultanți pentru a ajuta autoritățile muntenegrene să închidă vechile cazuri de atacuri”, a declarat Miljanic, într-o sesiune guvernamentală.
Recent, premierul în exercițiu Dritan Abazovic a declarat că guvernul este gata să ceară experților străini să ajute la rezolvarea anchetei eșuate privind uciderea lui Dusko Jovanovic , de acum 18 ani. Editorul-șef și proprietarul cotidianului Dan, binecunoscut pentru opoziția sa față de guvernul de atunci, a fost împușcat la ieșirea din biroul său din Podgorica, pe 27 mai 2004, după ce primise numeroase amenințări cu moartea, relatează BalkanInsight.
Ministrul Afacerilor Europene, Jovana Marovic, a declarat că nu ar exista libertate presei în țară fără soluționarea acestor atacuri.
Guvernul a adoptat și raportul Comisiei de monitorizare a violenței împotriva mass-media, care sugerează includerea unor experți străini să ajute în investigații.
Cel mai recent raport al Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului arată că atacurile nerezolvate împotriva jurnaliştilor au rămas o problemă semnificativă în Muntenegru. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*