default-logo

Oamenii, mai conservatori după ce devin părinți

O cercetare recentă, derulată de experții de la Universitatea Tulane, din New Orleans, SUA, a pus în evidență faptul că oamenii devin mai conservatori după ce au copii. Studiul a analizat peste 2.600 de persoane din 10 țări diferite și a constatat faptul că persoanele care sunt deja părinți tind să îmbrățișeze opinii conservatoare. Legătura a fost întărită și mai mult cu date de arhivă de la 400.000 de persoane din 88 de țări, care arată că tendințele conservatoare sunt întărite pe măsură ce oamenii au mai mulți copii. Chiar și participanții la studiu ale căror feedback au inclus interacțiuni pozitive cu copiii sau optimism față de ideea de părinte au avut mai multe șanse să încline spre opinii conservatoare cu privire la problemele sociale.
Cercetarea demolează mitul unei narațiuni larg întâlnite, care arată că această atitudine de întărire a conservatorismului este legată de înaintarea în vârstă. Când efectele parentalității au fost controlate în studiu, persoanele în vârstă fără copii nu au fost mai conservatoare decât cei mai tineri. „A deveni părinte poate avea efecte psihologice la care nu te aștepți. Vorbim în mod obișnuit despre modul în care părinții vor modela atitudinile copiilor lor, dar trebuie, de asemenea, să recunoaștem modul în care pur și simplu a avea copii modelează atitudinile părinților lor”, spune autorul principal al studiului, Damian Murray, profesor asociat de psihologie la Școala de Știință și Inginerie din Tulane, într-o declarație. „Deoarece valorile conservatoare din punct de vedere social prioritizează în mod aparent siguranța, stabilitatea și valorile familiei, am emis ipoteza că a fi părinte ar putea face mai atractive politicile conservatoare din punct de vedere social. Statutul parental și motivația de îngrijire au fost puternic asociate cu conservatorismul social în multe țări diverse, de la Liban până în Japonia”, adaugă specialistul Nick Kerry.
Cercetarea, publicată în revista Proceedings of the Royal Society B, sugerează că adulții care aleg să fie părinți tind să încline și spre dreapta politică, mai conservatoare. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*