◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Marius Copil se califică în semifinale la Basel, reușind performanța carierei!

Marius Copil a obținut victoria în sferturile de finală ale turneului de tenis ATP 500 de la Basel din Elveția, cu 7-6, 7-5 în fața americanului Taylor Fritz (nr. 57 ATP). Acest succes îi aduce românului 200 de puncte, propulsându-l pe poziția 71 in clasamentul mondial live, cel mai bun loc din carieră.

Copil a reușit un adevărat tur de forță în acesta competiție, el câștigând două meciuri în calificări, eliminând pe rând pe Mischa Zverev (nr. 72 ATP, favorit nr. 5, Germania) cu 7-5, 7-5 și pe Dusan Lajovic (nr. 49 ATP, favorit nr. 1) cu 6-3, 6-4.

Parcursul tenismenului român a continuat cu alte trei izbânzi pe tabloul principal, în turul 1, învingând pe Ryan Harrison (nr. 59 ATP, SUA) cu 6-2, 7-6, iar în optimi obținând victoria carierei în fața lui Marin Cilic (nr. 6 ATP, Croația) cu 7-5, 7-6, prima la un jucător din Top 10 ATP, plus succesul de astăzi.

După meciul cu Cilic, Marius a declarat:” Știam că la final de an o să joc bine, pentru că îmi place să joc indoor, este suprafața mea preferată. Cu serviciul meu, pot provoca daune! Chiar am servit bine azi și știam că trebuie să-mi iau șansele la retur. Nu e ușor să joci împotriva unuia care servește bine. L-am presat pe serviciul doi. Sunt fericit să fiu aici, în sferturile de finală.”

În prezent, Marius Copil ocupă locul 93 ATP, iar începerea colaborării cu Andrei Pavel, care a făcut parte în ultimul timp din staff-ul Simonei Halep, a fost de bun augur. Această săptămână extraordinară îi poate aduce împlinirea unui vis mai vechi, acela de a pătrunde în premieră, în 2019, în Top 50 ATP.

Trebuie să specificăm faptul că românul obținuse cele mai multe puncte în circuitul de tenis ATP (150), atunci când a disputat finala turneului de la Sofia, din categoria Internaţional, în februarie 2018. În ultimul act din Bulgaria, el a fost învins de Mirza Basic (Bosnia-Hertegovina) cu 6-7, 7-6, 4-6.

În semifinale de la Basel, Copil îl va întâlni pe învingătorul din meciul dintre Roberto Bautista-Agut (nr. 26 ATP, Spania) și Alexander Zverev (nr. 5, Germania).

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *