default-logo

Agenţia bulgară BTA deschide un club de presă în Bucureşti

Agenţia de presă bulgară BTA va deschide un club de presă în Bucureşti la 28 octombrie, devenind prima instituţie media din Bulgaria cu o astfel de organizaţie în România. O expoziţie şi un concert de gală vor avea loc în ziua inaugurării, anunţă BTA pe site-ul său.
Agenția notează că, la 28 octombrie, este prăznuită Cuvioasa Teofana Basarab. Teodora a Valahiei, soţia ţarului bulgar Ivan Alexandru, s-a călugărit sub numele Teofana şi a fost canonizată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pe 17 februarie 2022.
După inaugurarea clubului de presă, BTA şi AGERPRES vor vernisa o expoziţie comună găzduită de Opera Naţională din Bucureşti, pentru a marca cea de-a 30-a aniversare a semnării Tratatului de prietenie, colaborare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Bulgaria, precum şi cea de-a 15-a aniversare a aderării ambelor state la Uniunea Europeană. Un număr de 30 de fotografii şi 16 panouri ilustrează progresul comun al celor două ţări vecine înainte şi după ce au devenit membre UE.
Potrivit AGERPRES, în aceeaşi zi, un concert de gală desfăşurat sub motto-ul „Together in Europe” va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti sub auspiciile preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi cele ale preşedintelui Bulgariei, Rumen Radev.
Foto: Wikipedia (Apostoloff)

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*