default-logo

Audi și Sauber confirmă parteneriatul din sezonul 2026 de Formula 1

Producătorul german de mașini Audi a confirmat un parteneriat cu Sauber; constructorul elvețian rulează în prezent sub steagul Alfa Romeo, dar respectivul parteneriat se va încheia în 2023.
Sauber va continua apoi să funcționeze cu unitățile de putere ale furnizorului actual Ferrari în 2024 și 2025, înainte ca Audi să preia controlul în anul următor, Audi intenționând să „achiziționeze o participație în Grupul Sauber”. „A deveni echipa oficială de lucru a Audi nu este doar o onoare și o mare responsabilitate, este cea mai bună opțiune pentru viitor și suntem pe deplin încrezători că putem ajuta Audi să atingă obiectivele pe care și le-a stabilit pentru călătoria lor în Formula 1”, a spus directorul echipei Sauber, Frederic Vasseur.
Sauber, care a debutat pentru prima dată în Formula 1 în 1993, a colaborat cu Alfa Romeo în 2018, dar încă operează cu un buget mai mic decât aproape toți rivalii și s-a aflat în spatele grilei.
O legătură cu Audi va ajuta cauza de a avansa, potrivit skysports.com. „Combinația acestor două nume este o perspectivă foarte interesantă pentru sportul nostru. Ea evidențiază impulsul puternic pe care Formula 1 îl are și credința în strategia noastră de a crește și de a îmbunătăți în continuare sportul, în timp ce ne îndeplinim planurile de sustenabilitate de a fi Net Zero Carbon până 2030, cu combustibili sustenabili avansați în mașini în 2026”, punctează Stefano Domenicali, președinte și CEO al F1. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*