◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Liiceanu a pierdut pentru a doua oară procesul cu Victor Roncea

Curtea de Apel i-a dat dreptate jurnalistului în cazul articolelor EVZ despre rolul agentului KGB Silviu Brucan și a cuplului Pleșu – Liiceanu în crearea GDS, în oglindă cu FSN.

Colegul nostru, redactorul șef al ActiveNews Victor Roncea, a câștigat din nou procesul cu reprezentantul GDS și patronul Humanitas, omul de afaceri Gabriel Liiceanu. Victoria este a libertății presei din România pe care Liiceanu o dorea suprimată iar Roncea amendat cu 50.000 de euro. După Tribunalui București și Curtea de Apel i-a dat dreptate jurnalistului, activ în presa română din 1990.

După nu mai puțin de 3 amânări în pronunțare, Curtea de Apel București a făcut public pe site-ul instanței Hotărârea acesteia în urma apelului declarat de Gabriel Liiceanu împotriva hotărârii Tribunalului București. Termenul a avut loc luna trecută, pe 27 octombrie, în instanța bucureșteană, după care au urmat trei amânări ale pronunțării pâna la decizia finală. Soluția pe scurt: Respinge apelul ca nefondat! Liiceanu are dreptul la recurs (dacă vrea să se facă complet de râs).

Jurnalistul Victor Roncea a fost apărat magistral de SCA Țuca Zbârcea & Asociații prin avocații Dan Cristea și Ana Pârvu. Liiceanu a fost reprezentat, lamentabil, după cum afirmă sursele noastre, de avocata GDS, a Monicăi „Mandela” Macovei și Laurei Codruța Kovesi, Nicoleta Popescu. La termenul respectiv, în scurta sa pledoarie, avocata lui Liiceanu a mințit completul de judecători în rafale, de trei ori, fapt demonstrat de Victor Roncea pe loc și consemnat ca atare în înregistrarea ședinței, disponibilă oricărui curios.

Victor Roncea a mai câștigat un proces cu Liiceanu, împreună cu jurnaliștii Ion Spânu și Sorin Roșca Stănescu,  după ce, la fel, în urma Hotărârii instanței de fond,  Liiceanu îl contestase la Tribunal. Tergiversat pe parcursul mai multor ani, până la urmă ziariștii Ion Spânu și Victor Roncea i-au permis lui Liiceanu, din lehamite, să-și retragă acțiunea. Atunci, intelectualul GDS-ist-USR-ist îl dăduse în judecată pe Victor Roncea cu pretenții de despăgubiri imorale de 100.000 de euro, pentru articolul de opinie din ziarul ZIUA intitulat Profitorul tuturor regimurilor. care întregea dezvălurile despre plagiatorul Liiceanu publicate de Ion Spânu sub titlul antologic (conducerea ZIUA să trăiască!) LIICHEANU.

Noua Hotărâre, a Curții de Apel, arată întemeiat că libertatea presei nu poate fi atinsă nici dacă te cheamă Gabriel Liiceanu și ai fost un profitor al tuturor regimurilor, a comentat colegul nostru, care ne-a oferit următoarele amănunte și documente, pe care le-a considerat de referință pentru Istoria Presei postdecembriste din România, respectiv un Caz-Școală care poate servi pentru apărarea în instanță a oricărui jurnalist liber din România atacat de rechini sau alte jivine.

Continuarea pe activenews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *