◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Recorduri pe piaţa de artă în 2021

Casele de licitaţii au revenit cu succes în 2021, atrăgând din nou colecţionarii din lume şi realizând cifre record. Între cele mai scumpe lucrări vândute anul acesta s-au numărat tablouri de Sandro Botticelli, Gustave Caillebotte şi Frida Kahlo. „Portrait of a Youth Holding a Roundel” (1480), de Sandro Botticelli, unul dintre cele trei portrete ale maestrului renascentist aflate în colecţie privată, a fost vândut la Sotheby’s pentru 92,2 milioane de dolari, devenind al doilea cel mai scump vechi maestru, după Da Vinci. „Jeune homme à sa fenêtre” (1876), de Gustave Caillebotte, a fost cumpărat, în noiembrie, de Getty Museum din Los Angeles pentru 53 de milioane de dolari. Rezultatul de la Christie’s a depăşit recordul anterior pentru o lucrare a artistului – 22 de milioane de dolari, stabilit în urmă cu doi ani la aceeaşi casă de licitaţii.

Tot la Christie’s, în aceeaşi lună, pictura de mari dimensiuni „Swamped” (1990), de Peter Doig, a fost cumpărată pentru 39 de milioane de dolari.

„Diego y yo” (1949), autoportret pictat de Frida Kahlo în 1949, a fost vândut la Sotheby’s New York, pentru un preţ record. Estimată la 30 de milioane de dolari şi aşteptat să stabilească un record la licitaţia de artă modernă, pictura semnată de artista mexicană a fost adjudecată contra sumei de 34,9 milioane de dolari.

Este cel mai mare preţ plătit la o licitaţie pentru o lucrare a unui artist latino-american.

 „Untitled #44” (1974), de Agnes Martin, a fost scos la vânzare odată cu colecţia lui Harry şi Linda Macklowe, în noiembrie, la Sotheby’s, și a fost câştigată de un ofertant pentru 17,7 milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *