default-logo

Rusia a blocat site-ul unei influente organizaţii non-guvernamentale

Organizaţia nonguvernamentală OVD-Info, care contabilizează arestările la manifestaţii ale opoziţiei în ţară, a anunţat în ziua de Crăciun că site-ul său a fost blocat de către autoritatea rusă de reglementare a presei Roskomnadzor, într-un context marcat de o reprimare tot mai puternică a opoziţiei. „Pentru moment, nu am fost notificaţi cu privire la această decizie şi nu cunoaştem motivul pentru care am fost blocaţi”, a anunţat ONG-ul pe Twitter.

Un tribunal din regiunea Moscovei a „limitat”, printr-o hotărâre, la 20 decembrie, accesul la site, potrivit unui registru al Roskomnadzor cu site-uri blocate.

ONG-ul a fost înfiinţat în urmă cu zece ani, la primele manifestaţii de masă împotriva puterii preşedintelui Vladimir Putin. Recent, a fost înscris în registrul Ministerului rus al Justiţiei cu „agenţi străini”, o etichetă rezervată organizaţiilor considerate ca acţionând împotriva intereselor ruse. Clasarea drept „agent străin” obligă organizaţiile, presa sau persoanele vizate să facă cunoscut acest statut în publicaţiile acestora, inclusiv pe reţele de socializare, şi să se supună unor demersuri administrative. OVD-Info a denunţat această măsură drept „un act de presune politică”.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*