Angajații TVR cer Parlamentului demiterea conducerii postului național de televiziune

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind (SRJ MediaSind) solicită Parlamentului demiterea în regim de urgență a conducerii Televiziunii Naționale. Aceștia resping raportul de activitate întocmit de actuala conducere și cer aprobarea unei comisii de anchetă care să cerceteze faptele de corupție depistate de inspectorii Curții de Conturi, scrie Agerpres.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind (SRJ MediaSind) cere de urgență demiterea consiliului de administrație al TVR. Sindicatul reclamă fapte de corupție și management defectuos din partea actualei conduceri care au potențialul de a afecta serios capacitatea de producție a postului.

Sindicatul atrage atenția că, deși bugetul acordat de Parlamentul anul acesta este aproximativ egal cu cel de anul trecut, banii primiți de TVR au fost împărțiti pe capitole de conducerea televiziunii în așa fel încât să crească cu 82% achiziţionarea de servicii şi închirieri de echipamente, în detrimentul investiţiilor, cărora li se alocă de cinci ori mai puţini bani mai puţini bani faţă de anul trecut.

„Astfel, se creează premisele favorizării clientelei, fiind pusă în pericol funcţionarea efectivă a instituţiei din cauza dotării tehnice şi aşa extrem de precare. În această situaţie, cele mai afectate vor fi studiourile teritoriale, întrucât acestea vor fi nevoite să se descurce în funcţie de propriile venituri, deşi ele nu au personalitate juridică şi depind financiar de deciziile luate la Bucureşti. O situaţie deosebită este şi la TVR Chişinău, unde au fost reduse fondurile pentru funcţionare la jumătate, iar sumele pentru investiţii au fost total eliminate”, mai scrie SRJ MediaSind în comunicat.

libertatea.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.