Romgaz anunţă o creştere semnificativă a producţiei zilnice de gaze

Compania Romgaz şi-a crescut producţia zilnică totală de gaz cu 1,4% în luna ianuarie, pe fondul unei creşteri a exploatării structurii Caregele, din judeţul Buzău, se arată într-un comunicat de presă al companiei, de joi.

Potrivit Romgaz, creşterea producţiei structurii Caregele ar fi fost consecinţa introducerii a trei noi probe. 

„Cele trei sonde oferă o nouă perspectivă structurii Caragele, prin creșterea producției zilnice cu aproximativ 30 %, ceea ce a indus o sporire a producţiei totale a Companiei cu 1,4% în luna ianuarie”, a indicat Romgaz.

„Acest rezultat răsplăteşte efortul deosebit al companiei din ultima perioadă de timp, de a explora la mare adâncime, în condiții dificile de mare risc, dar cu perspectiva confirmării unor importante acumulări de hidrocarburi , în perimetrele aflate în concesiune. Lucrările de explorare și dezvoltare în această zonă vor continua într-un ritm susținut, pentru creșterea potențială a volumului resursei estimate, precum și pentru valorificarea acesteia. Concomitent, Romgaz a intensificat exploatarea în zona de adâncime medie a structurii Caragele, prin introducerea în producție a două noi sonde, cu un debit zilnic mediu de peste 1000 boe”, a precfizat Adrian Volintiru, Directorul General al Romgaz. 

În anul 2016 Romgaz a identificat o importantă descoperire în sectorul nord estic al Platformei Moesice, în cadrul ansamblului structural Caragele, la adâncimi de peste 4000 m, această sondă confirmând în exploatare descoperirea anunțată inițial. Descoperirea a necesitat perioada specifică de evaluare complexă geologică a acumulării de hidrocarburi, precum și proiectarea și pregătirea lucrărilor de dezvoltare care să permită începerea producției. 

b1.ro

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.