Triumf istoric pentru tenisul românesc. Nicholas Ionel, primul campion la Australian Open

Nicholas Ionel şi austriacul Leandro Riedi au câştigat titlul în proba de dublu a juniorilor la Australian Open. Cei doi au învins în finală cuplul Mikolaj Lorens (Polonia)/Karlis Ozolins (Letonia) cu 6-7 (8-10), 7-5, 10-4.

La simplu, Nicholas David Ionel, nr.559 ATP, a fost învins în primul tur de americanul Alexander Bernard, venit din calificări, scor 6-1, 5-7, 6-3.

Românul Nicholas David Ionel, în semifinale la Australian Open

Ionel şi Riedi, favoriţii numărul cinci, au obţinut victoria în 59 de minute, iar în penultimul act vor întâlni cuplul elveţian Jerome Kym/Dominic Stephan Stricker, care a trecut cu 6-4, 6-4 de favoriţii numărul doi, Dalibor Svrcina (Cehia)/Jeffrey von den Schulenburg (Elveţia).

Pentru Nicholas David Ionel este a doua semifinală consecutivă de dublu la un turneu de Grand Slam, după ce a atins penultimul act la US Open, anul trecut, alături de polonezul Wojciech Marek.

Anul trecut un alt junior român, Filip Cristian Jianu, a atinse semifinalele probei de dublu la Antipozi, alături de spaniolul Nicolas Álvarez Varona.

La dublu junioare, românca Fatima Ingrid Amartha Keita şi israelianca Shavit Kimchi au fost învinse în sferturile de finală de perechea Ziva Falkner (Slovenia) şi Matilda Mutavdzic (Marea Britanie), cu 6-3, 6-1, în 63 de minute.

Agerpres

digisport.ro

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.