◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Radio Shalom România/ Un post de radio comunitar promotor al culturii

Ianuarie 2012. Radio Shalom România – post de radio comunitar înființat doar cu un an în urmă în cadrul Centrului Comunitar Evreiesc (JCC) București – a difuzat prima ediție a emisiunii PORTRET DE AUTOR, realizată de Mihail Grămescu (16.02.1951 – 13.05.2014). La acel moment, regretatul scriitor nu avea cum să știe că emisiunea, care a depășit sfera preocupării săptămânale și a devenit scopul propriei existențe în ultimii ani de viață, va fi una dintre cele mai longevive emisiuni de la Radio Shalom România. Cel din urmă drum făcut de Mihail Grămescu pe propriile picioare a fost în data de 9 aprilie 2014 pentru a fi prezent la emisiunea pe care încă o realiza deși era sfâșiat de boală, la sediul JCC din strada Popa Soare nr. 18.

În amintirea sa, grație deciziei oamenilor deosebiți de la Radio Shalom Romania, începând cu data de 11 iunie 2014, emisiunea PORTRET DE AUTOR a primit numele regretatului scriitor, luându-se hotărârea să continue, așa cum i-a fost dorința. Și iată că, în ianuarie 2020, emisiunea a intrat în al nouălea an al existenței.

Radio Shalom România a oferit posibilitatea invitaților să își prezinte activitatea literar-culturală, să vorbească despre creațiile lor literare și să citească din acestea, să cânte sau să interpreteze mici piese de teatru, astfel încât vocile lor împreună cu poeziile, textele de proză, scenetele, uneori și muzica au ajuns în toate casele din lume, în care au existat și există PC-uri, laptopuri, tablete, cu acces la internet și în toate locurile unde performanța telefoanelor mobile permite intrarea pe site-ul www.jcc.ro.

În acești opt ani au participat la emisiunea PORTRET DE AUTOR, devenită PORTRET DE AUTOR MIHAIL GRĂMESCU, fiind realizată de Camelia Pantazi Tudor, scriitori consacrați, critici literari, dar și autori debutanți sau aflați la început pe drumul literaturii, editori, actori. Toți invitații s-au bucurat de atmosfera primitoare și relaxantă din studioul radio și de o bună asistență tehnică, aigurată de Alecs Brucher, uneori și de Sofia Nagy.

Acești opt ani sunt o dovadă de netăgăduit că Radio Shalom România, post de radio comunitar, format din redactori voluntari, promovează literatura, cultura în general, reprezintă o dovadă că nu contează etnia, ci locul în care trăim și pe care îl numim acasă, contează să păstrăm valorile culturale, să promovăm și să continuăm să dăm o șansă înfloririi culturii, corelată cu respectarea tradițiilor și a principiilor morale.

Emisiunea PORTRET DE AUTOR MIHAIL GRĂMESCU continuă… și își așteptă cu multă căldură invitații.

 

CAMELIA PANTAZI TUDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *