◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Anul 2020 – Noi provocări pentru UZPR

Anul 2019 a fost, pentru Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, anul Centenarului nostru. A fost un an încercat, provocator, dens în activități și evenimente, care au așezat această Uniune – și cu ea întreaga breaslă a jurnaliștilor – la locul (sau foarte aproape de locul) pe care istoria i l-a rezervat. Dacă nu am reușit în totalitate, măcar am creat condițiile de bază care să facă posibilă o viitoare ascensiune. Nu a fost deloc ușor căci, în tot acest timp, am fost boicotați, loviți, uneori simultan, din mai multe părți, dar și încurajați și confirmați de spațiul public și cel instituțional. În orice caz, am fost vii, am dovedit că existăm.

Anul 2020 va continua, în același registru, cu activități consacrate, căci au apărut și apar alte oportunități…

În ședința Consiliului Director din luna ianuarie au fost evaluate principalele activități ale anului anterior, an aniversar, care au atras atenția publicului, prin implicarea multor membri și a unor parteneri tradiționali.

Pentru menținerea brand-ului câștigat, Uniunea va continua evenimentele sub genericul „Convorbiri jurnalistice” pentru a prezenta valori ale presei românești din toate vremurile, prețuind și pe cei care, în actualitate, răspund cu credință și loialitate exigențelor profesionale ale breslei noastre.

Vor avea loc, bilunar, Seratele „Eminescu jurnalistul”, se vor edita revista Cronica Timpului (lunară), ziarul Certitudinea (bilunar) și Revista UZP, cu apariție trimestrială. Editura UZP este tot mai solicitată și va continua să-i sprijine pe toți jurnaliștii și oamenii de cultură care doresc să apară editorial sub această emblemă. Entuziaștii membri care sunt angrenați în trupa Teatrul NostruM, vor fi prezenți la diferite instituții de asistență socială, aducând bucurie copiilor și nevoiașilor.

Conducerea Uniunii va continua – se impune acest lucru – să răspundă, în justiție, la atacurile unor persoane frustrate și deseori manipulate, spre a șicana o activitate tot mai solidă și normală a organizației.

Pentru primul an al noului veac de existență a UZPR, se prefigurează numeroase provocări, care înseamnă proiecte deosebite, toate urmând să se răsfrângă programatic în beneficiul breslei. Sunt conturate elemente importante în strategia viitoare a prestațiilor Uniunii.

A fost stabilită data Adunării Generale din acest an – 14 martie 2020 – care este Adunare Generală și de Alegeri. S-a stabilit ca cei care doresc să candideze la președinția UZPR, pot să depună, până pe data de 20 februarie 2020, ora 14.00, la Secretariatul General din București, Bd. Gheorghe Magheru nr. 28-30, într-un plic sigilat, un CV și Planul de management propus pentru următorii 4 ani, sub formă printată, dar și în formă electronică, pe un CD. A fost stabilită o Comisie de validare a candidaților, care va deschide plicurile în data de 21 februarie 2020, ora 10.00. După validarea candidaților, toate informațiile pentru acest proces electoral vor fi trimise la toate Filialele Uniunii, pentru a le aduce la cunoștința membrilor, astfel încât delegații acestora, la Adunarea Generală, să vină în cunoștință de cauză, pentru un vot democratic.

Departamentul de comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *