◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Anul Nou Chinezesc – Anul Șobolanului de Metal sărbătorit la Hunedoara

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în colaborare cu Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, Clasa Confucius a Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Institutul Confucius din Sibiu, a organizat în ziua de 4 februarie 2020, în incinta Deva Mall, Salle dʼOr, un eveniment cultural-educațional dedicat începutului Anului Nou Chinezesc, Anul Șobolanului de Metal, care va dura până pe 11 februarie 2021.  

Împreună cu prietenii noștri chinezi, prieteni cu care realizăm un excelent parteneriat, am serbat Anul Nou Chinezesc, cea mai dragă sărbătoare a acestui străvechi și înzestrat popor. La început de An Nou, Anul Șobolanului de Metal, le-am adresat urări de prosperitate și împliniri, să aibă parte de sănătate și puterea de a realiza lucruri minunate, așa cum știu să facă de mii de ani.

Le-am dorit ca Anul Șobolanului de Metal să fie un an al belșugului, al perspectivelor pozitive, al reușitelor pe toate planurile.

Anul Nou Chinezesc este și sărbătoarea primăverii, a renașterii naturii, a dragostei, a prieteniei, a bucuriei de a trăi, de a dărui și de a primi. De altfel, întreaga noastră colaborare cu partenerii chinezi a stat întotdeauna sub semnul prieteniei.

Suntem onorați de prietenia sinceră a colegilor chinezi, o prietenie care   ne-a dat prilejul să cunoaștem mai bine această țară și minunatul ei popor. Este o prietenie reciprocă, pentru că și noi, la rândul nostru, ne-am apropiat, ne-am atașat și ne-am deschis inimile spre fiecare colaborator chinez cu care am avut și avem privilegiul de a interacționa.

De la prietenii noștri chinezi am avut de învățat să respectăm și să aplicăm valori morale care ne vor folosi o viață întreagă: meticulozitate, seriozitate, respect față de muncă, dorința de perfecționare, rigurozitate și, nu în ultimul rând, generozitate. Pentru că generozitatea cu care ne-au purtat prin minunatul univers al culturii și civilizației chineze am apreciat-o și le suntem recunoscători. Marele înțelept chinez Confucius spunea „să nu începi o prietenie cu cineva care nu este mai bun decât tine”, iar noi am pornit pe acest drum al prieteniei conștienți de faptul că de la prietenii noștri chinezi avem foarte multe de învățat.

Chiar dacă în aceste zile bucuria prietenilor noștri chinezi nu este deplină, noi le-am dorit din tot sufletul ca Anul Șobolanului de Metal să le aducă încredere, bucurii, speranțe împlinite, sănătate și noi prietenii sincere și trainice. Nu în ultimul rând, le-am dorit să aibă aceleași impresionante realizări care au atras respectul și admirația unei lumi întregi.

După cuvintele și urările adresate cu prilejul Anului Nou de Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Alina Maria Sîrbu, directoarea Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, Gheorghe Ioan Mihuț, directorul adjunct al Colegiului Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara, Lavinia Ilina, inspector școlar general adjunct și prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, directorul Institutului Confucius de pe lângă Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, am avut parte de un excepțional program artistic, de înaltă ținută, realizat cu pasiune și desăvârșit profesionalism. Am avut prilejul să admirăm eleganța și rafinamentul caligrafiei și picturii chinezești, am ascultat cântece tradiționale și am urmărit dansuri chinezești executate de elevi ai Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva și, spre bucuria noastră, de cursanți ai Filialei Nr. 5 – Colțul chinezesc a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva. Dansurile și cântecele chinezești prezentate de tinerii români ne-au demonstrat pe viu utilitatea și succesul cursurilor de limbă și civilizație chineză pe care le-am organizat, faptul că universul spiritual al Chinei este și va fi mereu fascinant. 

Ne exprimăm speranța că prietenia noastră va dura mulți ani de acum înainte, că vom realiza multe lucruri frumoase împreună, că vom cunoaște mai bine un popor care de mii de ani uimește lumea prin realizările sale.

Alături de prietenii noștri chinezi, am pășit în Anul Șobolanului de Metal cu bucurie, încredere în forțele proprii, dorința de a munci mai bine și de a oferi bucurie celor din jur.

 

Ioan Sebastian Bara

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *