◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 6-a din 2020 (3 – 9 februarie)

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna ce a trecut!
1. Guvernul Orban a căzut… în picioare!
2. Iohannis face „primul pas” spre anticipate
3. ”Bomba” liberală de la miezul nopții: pachetul de 25 OUG-uri
4. USR și-a definit doctrina… online
5. Tradiția Camerei Deputaților: președinții merg la pușcărie!

1. Guvernul Orban a căzut… în picioare!

Deși, moțiunea de cenzură, făcea parte din scenariul scris la Cotroceni, căderea Guvernului Orban n-a fost luată în considerare ca o fatalitate. Cu toate acestea guvernul a dorit să își pună la adăpost o serie de promisiuni și datorii prin intermediul unui pachet consistent de ordonanțe de urgență, date în stil pesedist, în noaptea dinaintea votului.

2. Iohannis face „primul pas” spre anticipate

Resemnat, Orban s-a consolat cu formula că „Guvernul a căzut în picioare”, poziție din care îi va fi mai ușor să mărșăluiască, prin ceea ce președintele a numit ”primul pas spre anticipate”.

3. ”Bomba” liberală de la miezul nopții: pachetul de 25 OUG-uri

Au fost amestecate între cele 25 de proiecte de OUG-uri câteva reglementări populiste, una chiar nesemnificativă (circulația trotinetelor!) și câteva de maxim interes, precum „privatizarea sănătății”. A mai figurat și o reducere de taxe pentru o bancă cu datorii, dar s-a renunțat la ea în ultimul moment, din motive lesne de înțeles.

4. USR și-a definit doctrina… online

USR a făcut un sondaj online ca să-și definească poziția de partid de centru dreapta și a decis să fuzioneze cu PLUS, dar nu înainte de alegerile parlamentare și păstrându-și sigla și denumirea. Un fel de fuziune prin absorbție.

5. Tradiția Camerei Deputaților: președinții merg la pușcărie!

Dintre puținele alte evenimente răzbate și știrea condamnării lui Valeriu Zgonea la 3 ani cu executare pentru trafic de influență și luare de mită. Se pare că scaunul de președinte al Camerei Deputaților e urmărit de un blestem. Până acum trei foști președinți au ajuns în pușcărie: Năstase, Zgonea și Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *