◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Convorbiri jurnalistice la Botoșani cu conducerea UZPR

Zeci de jurnaliști botoșăneni, din toate generațiile, pensionari sau în activitate, s-au reunit vineri seară în Sala „George Enescu” a Hotelului „Rapsodia” pentru „convorbiri jurnalistice” cu membrii conducerii centrale a Uniunii Ziariștilor Profesioniști (UZP) din România. Din partea conducerii centrale au venit la Botoșani președintele Doru Dinu Glăvan, secretarul general Ovidiu Zanfir și Firiță Carp, membru în Juriul de Onoare, disciplină și Arbitraj al UZPR.

Discuțiile s-au centrat pe vitalizarea filialei județene a UZPR și pe oportunitățile pe care aceasta le poate avea în defășurarea activității. Mesajul lui Doru Dinu Glăvan a fost de unitate al tuturor jurnaliștilor, indiferent de media în care activează, de opțiunile sau viziunile lor politice. „În această Uniune sunt peste 3.500 de membri în baza noastră de date, din toate trusturile de presă, din toate redacțiile… Eu cred că, în primul rând, această Uniune trebuie să dovedească faptul că este un detașament puternic de jurnaliști de toate culorile, din toate redacțiile și de dreapta și de stânga, și bine primiți de public și urâți de public, dar jurnaliști, pentru că întotdeauna așa a fost presa și așa va fi. Că încercăm noi să aplanăm distorsiunea aceasta este altceva”, a declarat președintele UZPR.

Filialei Botoșani i-a fost ofetită Placheta Aniversară și Medalia de Aur a UZP, distincții instituite anul trecut pentru a marca „existența seculară” a acestei forme asociative a jurnaliștilor.

În cadrul aceleași acțiuni s-au stabilit coordonatele noii conduceri a filialei botoșănene și s-au acordat distincții unor actuali și foști jurnaliști (Eugen Hrușcă, Radu Șerban Căjvăneanu, Sebastian Gheorghiu, Marius Ilincaru și George Lazăr).

Marius Ilincaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *