◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Irlanda a înființat un grup de experți care să sintetizeze „lecțiile pandemiei”

Guvernul irlandez a înființat un grup de experți pentru a identifica lecțiile învățate din pandemia de COVID-19. Grupul consultativ în reforma sănătății publice va analiza experiența și răspunsul Irlandei la pandemie, pentru a consolida sistemul de sănătate publică al țării, atât în general, cât și pentru a se pregăti pentru potențialele pandemii viitoare. Grupul se va baza, de asemenea, pe experiențe și abordări din întreaga lume, pentru a „identifica lecții din cele mai bune practici internaționale în ceea ce privește reforma și consolidarea altor funcții esențiale de sănătate publică, inclusiv promovarea sănătății și bunăstării, cercetarea sănătății populației și informații despre sănătate și îmbunătățirea serviciilor de sănătate. .”

Dincolo de obiectivele la nivel național ale activității comitetului, acesta va lucra și pentru a asigura participarea Irlandei la dezvoltarea și consolidarea unei Uniuni Europene a Sănătății, a adăugat guvernul.

Format din experți din sectoare precum sănătatea publică și epidemiologie, grupul va depune un raport ministrului Sănătăţii până la jumătatea acestui an. „În timp ce Irlanda continuă să răspundă provocărilor în curs ale pandemiei de COVID-19, este important să învățăm lecții atât din răspunsul irlandez, cât și din cel internațional în domeniul sănătății publice. Acest lucru poate asigura dezvoltarea unui răspuns de sănătate publică rapid, dinamic și agil, integrat și bazat pe informații la viitoarele amenințări la adresa sănătății, asigurându-ne totodată că avem un model de sănătate publică potrivit pentru scop care promovează și protejează sănătatea publică în cea mai largă măsură”, a declarat ministrul Sănătății, Stephen Donnelly.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *