◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Robert Moore, jurnalist ITV News: „Golul din presa locală afectează grav democrația”

Jurnalistul Robert Moore, care a relatat despre atacul asupra Capitoliului SUA, din ianuarie anul trecut, avertizează că o eroziune a jurnalismului local a creat un „deșert de știri” care afectează grav democrația.

Corespondentul ITV News, care a câștigat premiul pentru jurnalistul anului al Press Gazette susține că declinul jurnalismului local „a devenit acum o luptă”.

Comentariile au fost făcute în cadrul nei dezbateri a Royal Television Society și ITV News, acest punct de vedere fiind susținut și de corespondentul șef mass-media CNN, Brian Stelter, politicianul laburist britanic Lucy Powell și deputatul conservator Damian Collins.

Stelter a spus că jurnaliştii trebuie să fie mai puternici în acoperirea „revenirii democratice” şi trebuie să schimbe modul în care relatează asalturile asupra democraţiei. „Ceea ce se întâmplă în America se poate întâmpla foarte ușor în alte țări, mai ales pentru că vorbim despre această polarizare globală care este alimentată de algoritmi și toxicitatea fluxurilor de social media.

Una dintre marile slăbiciuni care se manifestă este fragilitatea jurnalismului. Există un gol de știri, din cauza lipsei de relatare profesionistă la nivel local, regional și de stat. Nu există nicio modalitate mai bună de a releva erodarea democrației decât la nivel local”, a spus Moore.

O analiză realizată de Press Gazette a constatat că zeci de ziare locale s-au închis în Marea Britanie în doar un an, iar în SUA, cercetările Poynter au arătat că peste 100 de redacții locale s-au închis de la începutul pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *