◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

American Journalism Project acordă 3.25 milioane de dolari în granturi pentru organizații de știri nonprofit

American Journalism Project a anunțat primele trei noi granturi din 2023 pentru organizații de știri nonprofit, care își propun să ajungă la noi audiențe și să acopere probleme critice privind comunitățile din Carolina de Nord, Fort Worth, Texas și Nebraska. Acest lucru aduce portofoliul de beneficiari al Proiectului la 36 de organizații. Fiecare dintre acestea are planuri ambițioase de a crește relatarea locală originală.

Noile investiții ale American Journalism Project în Enlace Latino NC, Fort Worth Report și Nebraska Journalism Trust vor oferi acestor organizații finanțare și sprijin strategic pentru a-și crește semnificativ veniturile și să-și extindă organizațiile în comunitățile locale.„Știrile locale sunt în declin în toată țara, lăsând oamenii fără surse de știri de încredere cu privire la problemele care le afectează comunitățile. Fiecare dintre aceste organizații lucrează pentru a înlătura golurile de știri și informații, pentru a-și consolida comunitatea și, la rândul lor, pentru a ajuta democrația să prospere”, a declarat Sarabeth Berman, CEO al American Journalism Project.

De exemplu, Fort Worth va beneficia de 1,1 milioane de dolari pentru a-și construi echipa de afaceri și infrastructura care să asigure sustenabilitatea pe termen lung pentru jurnalismul condus de comunitate. Lansată în aprilie 2021 pentru a ajuta la umplerea lacunelor din ce în ce mai mari în știri care au apărut ca urmare a reducerii personalului și a acoperirii media moștenite, organizația de știri oferă o acoperire substanțială, axată pe soluții, pentru a promova angajamentul civic în rândul locuitorilor locali. Fort Worth acoperă guvernul orașului și al statului, școlile, afacerile, asistența medicală, mediul, artele și cultura, precum și oamenii, evenimentele și ideile care alcătuiesc identitatea unică a zonei. Și Nebraska Journalism Trust își va crește, cu aceeași sumă, echipa și va pilota mai multe redacții affiliate, care vor deservi comunități și cartiere mici. Prin publicația sa emblematică, Flatwater Free Press, organizația produce o combinație unică de jurnalism de investigație puternic și reportaje. Poveștile sunt republicate în mod regulat în toate revistele majore ale statului și în zeci de ziare comunitare, potrivit editorandpublisher.com.

Din 2019, American Journalism Project a angajat peste 40 de milioane de dolari în granturi pentru susținerea operațiunilor unui portofoliu de 36 de organizații de știri.

The American Journalism Project este o organizație filantropică dedicată știrilor locale. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *