◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Dezbatere pe tema ameliorării relaţiilor presei cu comunităţile subreprezentate de organismele de știri

Trei jurnaliști jurnalişti din Chicago au vorbit despre metode de ameliorare a relaţiilor presei cu comunităţile subreprezentate de organismele de știri, în cadrul unui eveniment moderat de corespondentul CNN Omar Jimenez.

În cadrul evenimentului găzduit de Centrul Fundației McCormick, din Chicago, jurnaliștii Jen Sabella, Jennifer Kho şi Alejandra Cancino au dezbătut reperele unei Americi mai informate, mai alimentată cu știri.

Sabella, co-fondatorul Block Club Chicago, a declarat că publicația sa a colaborat recent cu Metro Media Lab de la Northwestern pentru a lansa un set de sondaje pentru a măsura încrederea cetățenilor în mass-media și jurnalism. Datele sondajului au indicat o ușoară creștere a încrederii în mass-media în comparație cu alte instituții, cum ar fi guvernul: „Văd că încrederea crește. Comunități care au fost acoperite slab de ani de zile  sunt în creștere. Jurnaliștii trebuie să se prezinte în aceste comunități și să asculte”.

Potrivit dailynorthwestern.com, Fundația Robert R. McCormick a acordat 1 milion de dolari pentru lansarea Metro Media Lab, în 2020.Laboratorul ajută organizațiile locale de știri să se implice în problemele publicului și să mențină modele de afaceri durabile, în ciuda unui peisaj media complicat.

Jennifer Kho, editorul executiv al Chicago Sun-Times, a declarat că publicația a abordat nevoile publicului său prin eliminarea paywall-ului de pe site-ul său web, crescând accesibilitatea conținutului digital. Eliminarea paywall-ului a dus la feedback pozitiv asupra modului în care au fost acoperite poveștile.

La sfârșitul evenimentului, participanții aucăzut de accord asupra faptului că exprimarea în presă a opiniei unor persoane care nu sunt reprezentanți ai autorităților sunt pasul pe care redacțiile îl pot face pentru întări legătura jurnaliștilor cu publicul. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *