◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Un nou proces în cazul asasinării jurnalistuui slovac Jan Kuciak

Slovacia a anunțat un nou proces împotriva omului de afaceri care ar fi ordonat uciderea jurnalistului de investigație slovac Jan Kuciak și a logodnicei sale, Martina Kusnirova, în urmă cu patru ani. Purtătorul de cuvânt al Curții, Katarina Kudjakova, a confirmat agenției de presă DPA că un nou proces împotriva milionarului Marian Kocner și a unui presupus complice se va derula la Tribunalul Special pentru Crimă Organizată din Pezinok, la est de Bratislava.

Jurnalistul de investigație, în vârstă de 27 de ani, și logodnica sa au fost împușcați în locuința lor din satul Velka Maca, pe 21 februarie 2018.

Kuciak a relatat despre relația dintre afaceri și politică. Ultimul său articol, publicat postum, a declanșat demonstrații în masă, care au dus la demisia guvernului.

Ancheta împotriva lui Kocner, antreprenorul acuzat că a comandat lovitura, a scos la iveală existența unei rețele de corupție veche de decenii. De atunci, numeroși judecători, procurori și oficiali de rang înalt din poliție au fost arestați. Când Kocner și presupusul său complice, care este identificat drept Alena Zs, au fost achitați, în septembrie 2020, din lipsă de probe, a existat un protest internațional. Instanța supremă a țării a admis recursul procurorului și a anulat achitările. Asasinul și doi complici, despre care se presupune că au acționat la ordinele lui Kocner, au fost deja condamnați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *