◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Simona Halep, în semifinale la Miami Open 2019 după un meci ciudat cu chinezoaica Qiang Wang

Simona Halep, nr. 3 WTA, a învins-o, miercuri seară, pe Qiang Wang, din China, locul 18 WTA, în sferturile de finală de la Miami Open 2019 și s-a calificat în semifinale. Românca este acum la un meci de recâștigarea titlului de lider mondial, pentru a treia oară. Reușita Simonei Halep vine după o partidă mai grea decât ar putea părea cu chinezoaica Qiang Wang. Românca și-a vărsat carul de nervi pe propriul staff, a avut o cădere în nivelul jocului și apoi o revenire absolut spectaculoasă, în setul al doilea, după ce fusese condusă cu 5-1. Capricii, tensiune și răsturnare de situații – un meci ciudat, interzis cardiacilor.

Simona Halep întâlnește în semifinale o mai veche cunoștință: Karolina Pliskova din Cehia. Este a 11-a partidă pe care o dispută cele două sportive, care fac parte din aceeași generație. Ultima dată s-au întâlnit în februarie, la FedCup. Acum, sportiva din Cehia, nr. 7 WTA, abia așteaptă să-și ia revanșa.

„Cred că am început să joc destul de inteligent, am deschis terenul mai mult decât în al doilea set. Când am pierdut acel game la 1-0, am început să mă precipit, să mă panichez puţin şi am lovit mingea prea mult. Apoi, m-am calmat şi am început să joc cum o făcusem în primul set şi mi-a ieşit mult mai bine”, și-a analizat Simona Halep stilul de joc în mini-interviul de la finalul partidei.

Confruntarea Halep – Wang. Ce s-a întâmplat cu Simona Halep?

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, miercuri, cu 6-4, 7-5, pe jucătoarea chineză Qiang Wang, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 18, calificându-se pentru a doua oară în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami. Într-un meci incredibil, Halep a fost nervoasă, şi-a certat staful, a pierdut cinci ghemuri la rând, a salvat trei mingi de set, în al doilea set, reuşind totodată să câştige şase ghemuri la rând, de la 1-5. Ea mai are nevoie de o victorie la Miami pentru a reveni pe locul I WTA.

Simona Halep a stat, miercuri, mai mult cu ochii în tribune, pe echipa ei, de parcă de acolo venea pericolul, nu din teren, de dincolo de fileu. Ea a întâlnit o jucătoare bună, dar care nu a excelat la niciun capitol şi pe care ar fi trebuit să o învingă mai clar, scrie Adrian Petculescu, de la News.ro.

Simona Halep şi-a ţinut permanent adversara în mişcare, stânga-dreapta. A fost agresivă, a căutat să-i ridice mingile mai mult chinezoaicei, o tactică funcţională şi să puncteze ori de câte ori a avut ocazia. În acelaşi timp, Halep a ţinut-o pe tabelă pe Wang prin numeroasele greşeli neforţate comise.

Jucătoarea de pe locul 18 mondial nu s-a remarcat decât prin tenacitate, printr-o defensivă cu efort generos, dar şi prin uşurinţa cu care a risipit avantajele avute în unele game-uri.

Simona Halep a început meciul cu break, dar şi-a cedat imediat serviciul. Românca a câştigat apoi trei game-uri la rând, două pe serviciul rivalei şi s-a desprins la 4-1. Wang a făcut rebreak, a câştigat următorul game şi a strâns scorul la 3-4.

La acest scor, Simona Halep şi-a chemat antrenorul, pe Daniel Dobre, pentru a-l certa că el şi ceilalţi membri ai stafului aplaudă când greşeşte şi nu o fac cu energie când are nevoie. La finalul on court coaching-ului, Dobre a repetat ce are de făcut: „Deci aplaudăm, clar, şi îţi dăm energie, o ai şi joci bine. Da?”

Descărcată de nervii pe staf, Halep a menţinut avantajul break-ului şi a închis setul cu 6-4, după 45 de minute de joc.

Cădere și revenire. Metamorfoza

Şi în setul al doilea Halep a început bine, cu break. A urmat apoi o cădere adâncă, greu de explicat. Mereu cu ochii în tribune, Halep a devenit din nou nervoasă pe comportamentul echipei ei, căreia i-a transmis prin semne nemulţumirea. Halep a început să irosească punct după punct, pierzând cinci game-uri la rând, într-o serie neverosimilă prin modul în care a făcut-o (a cedat 12 puncte la rând).

La fel de bruscă şi neverosimilă a fost revenirea de la 1-5. Dacă Wang a luat 12 puncte la rând, fostul lider WTA nu s-a lăsat mai prejos şi a procedat la fel. Greu de spus ce s-a declanşat în interiorul Simonei Halep şi cum a reuşit să întoarcă la 180 de grade o evoluţie catastrofală. În urma acestei metamorfoze, jucătoarea română a câştigat şase game-uri la rând, salvând şi trei mingi de set (0-40), la scorul de 4-5. Setul l-a câştigat după 7-5 şi după aproape o oră şi 40 de minute.

Calificarea în semifinale este recompensată la Miami Open cu 354.000 de dolari şi cu 390 de puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treilea la competiţia din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.

digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *