◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Peste 50 de jurnalişti britanici relatează din Ucraina

Press Gazette a întocmit o listă cu aproximativ 50 de reporteri din Marea Britanie care relatează în prezent din războiul din Ucraina. Această listă nu include numerosul personal tehnic și de asistență care acoperă conflictul.
Diverse buletine de știri TV au fost trimise de la Kiev la scurt timp după ce invazia a început, iar majoritatea ziarelor naționale aveau corespondenți pe teren.
În ciuda pericolului, pentru moment, organizațiile de știri din Marea Britanie par hotărâte să investească în acoperirea directă a invaziei Rusiei în Ucraina.
Brandurile de știri din Marea Britanie își folosesc, de asemenea, influența pentru a strânge milioane în sprijinul organizațiilor de caritate care lucrează la fața locului în Ucraina și în țările limitrofe.
În urma adoptării „Legii știrilor false” din Rusia, Press Gazette a eliminat din listă numele jurnaliştilor care relatează din Rusia. Temerile că legea ar putea fi folosită pentru a reține jurnaliști a determinat numeroase instituții de știri să suspende culegerea de știri în țară.
De pildă, BBC din Ucraina include pe prezentatorul și corespondentul străin Clive Myrie, corespondentul internațional șef Lyse Doucet, corespondentul internațional Orla Guerin, corespondentul pentru Europa de Est Sarah Rainsford, prezentatorul programului Today Nick Robinson, corespondentul pentru Europa Nick Beake și corespondentul diplomatic Paul Adams. BBC a declarat pentru Press Gazette că BBC News Ukraine și BBC News Russia „continuă să-și servească publicul, precum și să ofere informații și analize de specialitate în serviciile interne și internaționale ale BBC”. „Nimeni dintre noi nu este forțat să vină aici. Face parte din munca noastră. Cu toții simțim că vrem să spunem povestea acestui război și să o spunem corect. Și asta este foarte important, pentru că sunt acolo atât de multă dezinformare, propagandă și prostii”, spune Myrie, a părăsit pentru scurt timp țara afirmând că „se va întoarce”.
BBC a anunțat că 77,4 milioane de vizitatori unici au accesat acoperirea online a invaziei în engleză, în primele cinci zile. Serviciile BBC în limba rusă difuzate din afara țării continuă să funcționeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *