◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Sens și contrasens în pandemie

Cu toate că nu este un cuvânt care să ne placă, îl auzim tot mai des, îl folosim, îl trăim. Stare de urgență? Stare de alertă? Sintagme deja! 

Tocmai pentru a depăși ceva evident și care ne sperie, fie că recunoaștem sau nu, publicația noastră a avut o serie de editoriale cu această temă, „Pandemic school”, „Crăciun pandemic”, „Pandemic bet”. Activitatea jurnalistică, prin această publicație, a mers mai departe, în demersul nostru de a aduna atâția oameni valoroși la un loc, atâtea minți luminate și mai ales în descoperirea și promovarea de noi talente. 

Ne-am străduit și, în mare parte, am reușit, să culegem vlăstare tinere, cu tot verdele lor crud, pentru a armoniza, într-un fel, consacrarea celor care au deja trecut scriitoricesc recunoscut cu puritatea copiilor care așteaptă aprecierea celor dintâi. Și pentru că vremurile ne-au trimis pe toți într-o izolare deloc plăcută, nici pentru cei mari, nici pentru cei mici, am găsit mijlocul plăcut și fără riscuri, dar cu impact, în care să socializăm. Așadar, am făcut demersurile necesare de a face revista cunoscută, dar și accesibilă, promovând-o în mediul online, cu ISSN de publicare și în acest mod. Pentru că întâlnirile nu au mai fost posibile, am creat o pagină de grup și pe Facebook (de fapt, două), pagină asociată revistei, unde ne „jucăm”, instructiv și constructiv pentru toate părțile, pentru ca la fiecare sfârșit de lună să apară și revista, în forma ei consacrată, cu rubrici deja știute, ori adăugate ad-hoc, în funcție de trăirile și emoțiile transmise receptorului final, cititorul.

În aceeași ordine a ideilor, ca și anul trecut, am marcat Ziua Poetului Național Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale printr-un eveniment online, care se găsește și pe canalul de YouTube al UZPR Olt, eveniment în care ne-am simțit bine și am păstrat și regulile distanțării. 

Noi credem că ne împlinim scopul, că generațiile viitoare au o zestre culturală și de la noi și, chiar dacă resursele financiare sunt mici, există potențial creator și e la el acasă. La noi acasă, la Olt!

 

Anca Popescu

Director Revista „Popas Jurnalistic și Literar-Artistic”

UZPR Olt

(Revista UZP nr. 21/2021)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *