◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Proiect de asistență pentru jurnaliștii afectați de stres și burnout

Headlines Network, în colaborare cu Mind, o organizație caritabilă de top în domeniul sănătății mintale din Anglia și Țara Galilor, lansează un proiect de direcționare de resurse pentru jurnaliștii afectați de stres, burnout și alte probleme de sănătate mintală legate de exercitarea profesiei, inclusiv sindrom post-traumatic, scrie journalism.co.uk.,  într-o inițiativă de primă importanță în industrie cu Mind, o organizație caritabilă de top în Proiectul multimedia oferă jurnaliştilor şi profesioniştilor din mass-media sfaturi practice pentru a gestiona sănătatea mintală a colegilor lor. „Acesta este un pas fără precedent către oferirea de sprijin interprofesional într-un moment în care mulți profesioniști din mass-media de știri se confruntă cu presiuni semnificative. A lucra cu Mind, împărtășind expertiza noastră și a lor, înseamnă că putem crea resurse care ne vor sprijini colegii și îi vor ajuta să se simtă mai puțin izolați”, punctează fondatorii Headlines Network, Hannah Storm și John Crowley, într-un comunicat de presă.
Journalism.co.uk a relatat despre impactul asupra sănătății mintale a jurnaliștilor care relatează despre povești traumatizante, care s-au simțit izolați și anxioși în timpul pandemiei de coronavirus și care au fost expuși la abuzuri online.
Primele două ghiduri – Gestionarea sănătății noastre mintale și Sprijinirea colegilor – au fost lansate recent și pot fi accesate pe site-urile Mind and Headlines Network. În 2022 vor veni mai multe resurse, oferind ajutor suplimentar în probleme specifice legate de bunăstarea psihică a jurnaliştilor. „Considerăm că aceste resurse vor încuraja industria să ia măsurile de care are nevoie pentru a aborda ceea ce considerăm ca fiind o prioritate reală. Dacă jurnaliştii sunt capabili să se simtă mai bine, îşi pot face munca mai bine”, adaugă Crowley şi Storm.
Pe lângă parteneriatul cu Mind, Headlines Network va dezvolta anul acesta cursuri de formare pentru manageri, care să îi ajute să înceapă conversații cu colegii despre sănătatea lor mintală.
De altfel, Headlines Network a lansat recent Behind the Headlines, o serie de podcasturi în care colegii împărtășesc experiențe despre poveștile și jurnalismul care i-au influențat și despre modul în care și-au gestionat sănătatea mintală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *