◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Roland Garros 2019. Simona Halep trece de primul meci și se califică în turul al doilea

Simona Halep, locul 3 WTA, cap de serie numărul 3 şi deţinătoarea trofeului de la Roland Garros, a avut marţi primul meci din turneul French Open 2019 cu australianca Ajla Tomljanovic, 26 de ani, locul 47 WTA, de care a trecut după trei seturi: 6-2, 3-6, 6-1, după o oră și 37 de minute de joc. 

Simona Halep a avut nevoie de trei seturi pentru a începe cu o victorie apărarea trofeului la Roland Garros. Un meci ce părea de încălzire s-a complicat în setul al doilea, şi din cauza scăderii în evoluţie a româncei, dar şi pe fondul unei evoluţii foarte bune a adversarei. Halep a câştigat până la urmă, fără să fie nevoită să apese butonul de panică, comentează Adrian Petculescu de la News.ro.

Debut cu emoții pentru Simonei Halep la Roland Garros 2019

Simona Halep a avut parte de o slabă opoziţie în primul set al întâlnirii cu Tomljanovic. Multe puncte au fost la „ofertă”, pentru că sportiva născută în Croaţia a greşit mult, încercând să joace cât mai lung, dar a scăpat multe mingi în aut. Românca a abordat bine meciul, fiind atentă să disperseze mingile către marginile terenului, fără să irosească puncte. Ea nu a jucat spectaculos, a fost însă eficientă şi precisă şi a servit bine.

Situaţia s-a schimbat în setul al doilea, când Halep şi-a pierdut concentrarea şi a tratat cu superficialitate jocul. În plus, Tomljanovic şi-a terminat cadourile, a servit şi s-a mişcat mult mai bine, a fost mai mai agilă în defensivă şi mai agresivă, a lovit mai tare, pe măsura înălţimii ei, 180 centimetri, şi a revenit în meci. O tendinţă văzută prima dată în acest an la Halep în meciul cu Marketa Vondousova, „scurta” s-a dovedit la fel de păguboasă ca la Roma. Totuşi, în cele din urmă valoarea superioară a Simonei Halep, calitatea loviturilor ei şi puterea de luptă au făcut diferenţa în decisiv.

Simona Halep a condus cu 2-0, după un break în ghemul secund, apoi a salvat două mingi de rebreak şi şi-a menţinut avantajul până la 5-2, când a mai câştigat o dată pe serviciul rivalei şi a închis setul, cu 6-2, după 28 de minute de joc.

Jucătoarea română a scăpat meciul din mână în special prin lipsa ei de inspiraţie, care i-a oferit încredere şi puncte adversarei. După un prim ghem câştigat pe propriul serviciul, Halep le-a pierdut pe următoarele cinci din şase (a câştigat al doilea ghem la 1-3) şi nu a beneficiat de nicio minge de break. Fostul lider WTA a mai limitat proporţiile eşecului în acest set cu un rebreak la 2-5, dar şi-a pierdut imediat serviciul şi australianca a egalat la seturi, după 6-3 şi după 67 de minute de joc.

Decisivul a avut un moment psihologic care probabil a stabilit învingătoarea. Simona Halep a făcut break în primul ghem, apoi a condus cu 40-0 pe propriul serviciu, însă jucătoarea australiană a ajuns la minge de rebreak. Românca şi-a făcut servciul în cele din urmă şi apoi nu a mai cedat decât un ghem, la 5-0, pe propriul serviciu, câştigând cu 6-1, după o oră şi 37 de minute.

Pentru calificarea în turul al doilea, Halep va primi un cec de 87.000 de euro şi 70 de puncte WTA.

În faza următoare, Halep va evolua cu poloneza Magda Linette, locul 87 WTA.

digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *