default-logo

Festivalul Internațional de Folclor CARPATICA DEVA

Ajuns în acest an la ediția a XIX-a, Festivalul Internațional de Folclor CARPATICA DEVA se desfășoară, în perioada 1-6 august 2018, în mai multe localități din județul Hunedoara. Festivalul este destinat formațiilor artistice de tineret. Participă ansambluri folclorice din Bulgaria, Muntenegru, Polonia și Serbia, cărora li se alătură ansambluri folclorice din județele Călărași, Gorj, Iași, Maramureș, Olt, Teleorman, Tulcea și Hunedoara.
În cadrul festivalului au loc spectacole folclorice, în care evoluează soliști vocali, instrumentiști și formații de dansuri populare, fiecare spectacol fiind precedat de parada portului popular. Rând pe rând, au loc spectacole în municipiul Deva, Stațiunea Geoagiu Băi, comuna Băcia, orașul Petrila din Valea Jiului și nu în ultimul rând municipiul Brad.
Principalul organizator al festivalului este Palatul Copiilor din Deva, la reușita manifestărilor contribuind și Consiliul Județean Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, Primăria Municipiului Deva.

Ioan Vasiu / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.