◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Proiecții speciale în cadrul Festivalului Internațional ”George Enescu”: documentarul ”Muzica rănilor de război”

Filmul documentar Muzica rănilor de război”, care tratează perioada dinaintea și din timpul Primului Război Mondial și abordează o fațetă mai puțin cunoscută a vieții lui George Enescu, va fi proiectat în cadrul evenimentelor asociate ediției din acest an a Festivalului, în urma unui parteneriat dintre organizatori și Asociaţia pentru Educație și Sănătate Mens Sana, sub egida căreia a fost realizat filmul.

Iubitorii de muzică vor avea ocazia să-l descopere pe omul Enescu, generozitatea și neobosita lui implicare în a vindeca suflete, preocuparea pentru binele celuilalt, prezența sa activă în societate.

Muzica rănilor de război” îi are ca protagoniști pe Marius Manole și violonistul Sabin Penea și este un film documentar atipic, cu multă muzică. Coloana sonoră a filmului a fost înregistrată pe o vioară care a aparținut lui George Enescu, aranjamentul muzical fiind realizat și interpretat de Sabin Penea, unul dintre puținii români care au dreptul să cânte la vioara lui George Enescu.

George Enescu a fost o personalitate de calibru european cu un talent și o dăruire excepțională. Filmul aduce în prim plan încă una dintre fațetele multiple ale artistului și omului Enescu. Sperăm să reușim, în timp, să coagulăm în jurul Festivalului cât mai multe din expresiile personalității copleșitoare ale lui Enescu și să putem onora faptul că inspiră în continuare generații de artiști și melomani din întreaga lume”, spune Mihai Constantinescudirectorul Festivalului Internațional ”George Enescu”.

În prima zi a Festivalului, pe 31 august 2019, filmul va putea fi urmărit la Apollo 111, în cadrul unui eveniment after-party, după deschiderea oficială a Festivalului. Apoi, în Piața Festivalului vor fi programate vizionări înaintea transmisiunilor directe de la spectacolele din Festival. De asemenea, filmul va mai putea fi urmărit în spații mai puțin convenționale. Programul final al proiecțiilor va fi afișat în aplicația EnescuExperience și pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Proiectul Muzica rănilor de război” a fost derulat de Asociaţia pentru Educație și Sănătate Mens Sana, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, având ca partener oficial Muzeul Național ”George Enescu”.

Pentru documentare și filmare, echipa a parcurs 6.500 km, filmările au avut loc în 7 locații, în România și Moldova. Documentarul cuprinde imagini-document din arhive și mărturii inedite.

leviathan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *