default-logo

 Arc peste timp

Cu ocazia aniversării a 65 de ani de la aderarea României la Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), Ministerul Afacerilor Externe și Comisia Națională a României pentru UNESCO  au organizat în data de 27 iulie 2021 la Opera Națională din București  evenimentul „65 de ani România în UNESCO. Arc peste timp al cooperării România – UNESCO”.

Tot in ziua de 27 iulie 20201, în cadrul celei de-a 44-a sesiuni a Comitetului Patrimoniului Mondial (CPM) a fost adoptată decizia de înscriere a dosarului „Peisajul Cultural Minier Roșia Montană” în patrimoniul umanității.

Pe scena Operei Naționale București, care anul acesta împlinește 100 de ani de existență, au rostit scurte alocuțiuni dl Sorin Cîmpeanu, președinte al CNR UNESCO, Audrey Azoulay, directorul general al UNESCO, consilierul prezidențial Ligia Deca, secretarul de stat pentru relații interinstituționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Daniela Gîtman, reprezentantul Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru Relația cu UNESCO, Vasile Dîncu, secretarul de stat din cadrul Ministerului Culturii, András Demeter și  secretarul general al CNR UNESCO, Madlen Șerban..

În cadrul momentului aniversar, artiștii Corului Madrigal au susținut un concert extraordinar. De asemenea a fost organizată o expoziție de documente și imagini din Arhiva Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe, precum și o expoziție de pictură, ambele dedicate patrimoniului românesc și activității României în relația cu UNESCO.

 Tot în acesta an vor aniversa 65 de ani de existență Televiziunea Română ( TVR ) și Asociația Artiștilor Fotografi din România  ( AAFR). 

                                                                                                                Eugen Negrea

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*