◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Mihaela Dragomir – Expoziție de pictură

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ”NICOLAE IORGA” PLOIEȘTI

În perioada 15 iulie – 5 august, la Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” Ploiești poate fi vizionată expoziția de pictură a Mihaelei Dragomir.

Aceasta s-a născut la Ploiești, la data de 14 iulie 1960 și a fost unul din oamenii aleși de Dumnezeu pentru o misiune artistică pe pământ. 

De-a lungul întregii vieți, a încercat să răspundă chemării de a picta. 

Când era elevă în clasa a V-a s-a înscris la Cercul de Pictură din cadrul Liceului de Artă, clasa profesor Liliana Anastasescu Udrescu, care pentru dumneaei a fost un model de omenie și de profesionalism pentru întreaga viață.

Și-a dorit să devină profesor de pictură, dar principiile de viață ale părinților i-au îndreptat pașii spre studii liceale de profil real și Facultate de Politehnică. 

A devenit inginer, însă pasiunea pentru pictură  nu a  părăsit-o niciodată. 

În 1989, pentru a-și perfecționa cunoștințele și stilul de lucru, s-a înscris la Școala Populară de Artă, clasa prof. Ovidiu Paștina, care funcționa în cadrul Bibliotecii Județene ”Nicolae Iorga” Ploiești.

Lucra ca inginer, dar flacăra creației simțea că îi arde sufletul și a hotărât să se pensioneze anticipat pentru a se putea dedica picturii. 

Activează în workshop-ul online, organizat de pictorul Corneliu Drăgan Târgoviște și în grupul Urban Sechetekers. Este membră a Cenaclului ”Arcade” Ploiești. 

Mihaela Dragomir este pasionată de pictura în acuarelă, pe care o consideră ”delicată, suavă, creatoare de transparență și profunzime.” A participat la expoziții personale și de grup, la Ploiești și București. Temele preferate ale creației sale sunt clădirile și peisajele. 

Picturile din actuala expoziție de la Ploiești pot fi grupate în trei secțiuni: clădiri din mediul citadin, clădiri din mediul rural și peisaje.

Mihaela Dragomir privește cu nostalgie atât către arhitectura veche a  orașului natal, cât și a celei din satul românesc.

Câteva clădiri care i-au fost dragi: cele de pe Strada Lipscani,  Bel Ami, Picadilly, reînvie imaginea arhitectonică a Ploieștiului copilăriei sale. Nu lipsesc nici Liceul ”Mihai Viteazul” de care o leagă amintirile adolescenței și Casa Căsătoriilor,  una din clădirile emblematice ale orașului sub raport arhitectonic.

Alte orașe dragi care apar în picturile sale sunt:  Sinaia și Bucureștiul, iar din străinătate Balcicul. 

Arhitectura rurală i-a fost inspirată de casele existente la Muzeul Satului din București, care reprezintă zone, precum: Bucovina, Vâlcea, Gorj, Muntenia, Chiojdu- Buzău. 

O adevărată bijuterie arhitectonică este și Biserica Brătienilor din localitatea Ștefănești, jud. Argeș. 

Privite în ansamblul lor, picturile Mihaelei Dragomir  degajă o impresie puternică de viață calmă, blândă, luminoasă și pot aduce o mângâiere sufletului traumatizat de problemele vieții contemporane.   

 

  Elena TRIFAN / UZPR  

 

 

Un comentariu pentru “Mihaela Dragomir – Expoziție de pictură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *