default-logo

S-A STINS ÎNCĂ O VOCE DE LA RADIO TIMIȘOARA

VASILE VANCEA STÂNGU s-a născut în data de4 iulie 1941 în localitatea Cetatea de Baltă județul Alba. Absolvent al Facultății de Istorie Filozofie a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specialitatea pedagogie.

Activitate; asistent, Institutul pedagogic Bacău, cercetător științific Centrul de Științe Sociale, Filiala Timișoara a Academiei Române, asistent universitar, Institutul Politehnic ,,Traian Vuia” din cadrul Universității Timișoara. Ziarist, redactor, Radio Televiziunea Română, Studioul Timișoara, până la pensionare 2004.

Din ianuarie 2018 a fost  cel ce s-a străduit și a adunat în jurul său nucleul de ziariști de toate vârstele, constituiți în ,,Grupul Bega” și, și-a văzut încununate eforturile când în prezența la Timișoara a domnului Doru Dinu Glăvan, președinte UZPR, august 2020, s-a înființat Filiala UZPR ,,Valeriu Braniște” Timiș.

Domnul Vasile Vancea a fost un om cu sufletul risipit prin oameni, un om deosebit cu o bogată experiență în domeniu, un spirit activ, propunând pe agenda de lucru a Filialei Timișene o serie de acțiuni, avea preocupări importante pentru atragerea de tineri jurnaliști, realizarea unor proiecte și evenimente pentru promovarea imaginii UZPR și a breslei noastre și totodată îndeplinirea obiectivelor de organizație de utilitate publică în slujba comunității.

Filiala Timiș și toți cei ce l-am cunoscut și ascultat la Radio Timișoara, îi vom păstra vie în amintirea noastră chipul blând și vocea sa caldă și inconfundabilă.

DUMNEZEU SĂ-L BINECUVÂNTEZE ȘI SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Dumitru BUȚOI / UZPR Timiș

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.