• În turul 2, Patricia o va întâlni pe Christina McHale (28 de ani, 81 WTA), care a trecut în prima rundă de Karolina Muchova, scor 6-2, 6-4;

Patricia a debutat la Roland Garros în ton cu celelalte românce care au evoluat până acum – Simona Halep și Irina Begu – ambele calificate în turul 2, și a trecut de elvețianca Voegele după 2 ore de joc.

Românca și-a adjudecat ambele seturi cu același scor, 7-5, după un meci în care returul i-a funcționat mai bine decât serviciul. Patricia a avut nevoie de 4 mingi de meci pentru a închide partida.

Cu această victorie, Țig continuă seria de succese, aceasta câștigând ultimul turneu WTA disputat, cel de la Istanbul. Acela a reprezentat, de altfel, primul ei triumf într-un turneu WTA!

Patricia Țig, a doua victorie la turneele de Grand Slam

Românca în vârstă de 26 de ani a obținut astfel primul succes pe zgura de la Paris, după ce mai bifase tabloul principal și în 2017, însă atunci s-a confruntat cu unele probleme la spate și a fost nevoită să se retragă din partida cu Anastasia Pavliucenkova la scorul de 1-6, 0-1. Este a șasea sa participare în turneele de Mare Șlem, iar prima victorie a venit pe hard, la US Open, luna trecută.

Patricia Țig este la cea de-a doua prezență pe grila principală la o competiție de Grand Slam de la întoarcerea în tenis produsă în aprilie 2019, după ce a devenit mamă a unei fetițe. Anterior, ea jucase la Wimbledon și US Open în 2016 și la Australian Open și Roland Garros în 2017.

84.000 eurova primi Patricia pentru accederea în turul 2

Mă așteptam să fie un meci greu, lucrurile merg bine și mai puțin bine într-o partidă și mă bucur că am reușit să rămân în meci, să continuu să lupt cât de bine pot și să nu mă afecteze fluctuațiile scorului. Mă simt bine, îmi place cum joc și sper să fac la fel și în meciurile care urmează.


Nu mi-a fost teamă să călătoresc în această perioadă, ne-am ferit cât de mult am putut. Așa sunt condițiile acum, nu suntem singurii care călătoresc cu copii la turnee. Ne gândim să ne protejăm cât de mult putem. Deocamdată totul e bine, noi și Sofia suntem bine. Patricia Țig

gsp.ro