default-logo

Mai multe curse de Formula 1 în 2023

Formula 1 va dubla numărul de curse de Sprint pe sezon, de la trei la șase, începând cu 2023, după discuții cu organismul de conducere FIA. Propunerea a fost susținută în unanimitate de echipe la începutul acestui an și a fost votată de Consiliul Mondial al Sporturilor cu Motor.
Locurile celor șase evenimente vor fi confirmate la o dată ulterioară. F1 a dezvăluit un calendar record, de 24 de curse, pentru 2024. „Sunt încântat că putem confirma că șase Sprinturi vor face parte din campionat începând cu 2023, bazându-se pe succesul noului format introdus pentru prima dată în 2021. Sprintul oferă acțiune pe parcursul a trei zile, cu toți piloții luptând pentru ceva, de la începutul vineri până la evenimentul principal de duminică – adăugând mai multă dramă și emoție weekendului. Feedback-ul fanilor, echipelor, promotorilor și partenerilor a fost foarte pozitiv, iar formatul adaugă o nouă dimensiune Formulei 1 și dorim cu toții să îi asigurăm succesul în viitor”, a declarat președintele și CEO al F1, Stefano Domenicali. „Confirmarea că șase weekenduri de curse cu Sprint vor avea loc începând cu sezonul 2023 al Campionatului Mondial de Formula 1 FIA este un alt exemplu al creșterii și prosperității la cel mai înalt nivel al sportului cu motor”, a declarat președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, după vot.
Potrivit skysports.com, Sprint este numele cursei scurte de sâmbătă, care a debutat în 2021 și a revenit în 2022, modificând formatul obișnuit de weekend și oferind mai multă acțiune roată-la-roată cu o altă cursă. Cei 20 de piloți pornesc în ordinea în care s-au calificat vineri seara, iar pozițiile lor de sfârșit 100 km mai târziu vor fi pozițiile în care se aliniază pentru startul Marelui Premiu de duminică. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*