◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Marius Copil a pierdut DRAMATIC finala de la Basel. Românul a luptat FANTASTIC cu legendarul Roger Federer

Jucătorul român de tenis Marius Copil a fost învins dramatic duminică, în finala turneului ATP 500 de la Basel, de marele campion elveţian Roger Federer.
„Fedex” (locul 3 ATP, 37 de ani) s-a impus greu, în două seturi, cu scorul de 7-6 (5), 6-4, după un meci în care românul (locul 93 ATP, 28 de ani) nu a renunţat nicio clipă la şansele lui.

Marius Copil a condus cu un break în ambele seturi, cu scorul de 3-1 şi 4-1, dar elveţianul a revenit incredibil de fiecare dată.
Federer a ajuns astfel la 99 de trofee câștigate de-a lungul carierei, dintre care 20 de Grand Slam. Legendarul campion s-a impus de nu mai puțin de 9 ori în turneul de la Basel, oraşul său natal.

Marius Copil se calificase pentru prima dată în cariera sa în finala unui turneu de 500 de puncte.
Venit din calificări, Copil l-a învins sâmbătă în semifinale pe germanul Alexander Zverev (5 ATP), cu scorul de 6-3, 6-7 (6), 6-4, după două ore şi 32 de minute.

De altfel, la Basel a fost a doua finală a carierei pentru Marius Copil. Pe prima a jucat-o tot în 2018, la turneul ATP 250 de la Sofia, unde a fost învins de bosniacul Mirza Basic (82 ATP) în 3 seturi, potrivit gsp.ro.
Prin calificarea în finală, Copil a făcut un salt de 33 de locuri în clasament, şi va ajunge de pe 93 pe 60.
Românul va primi şi o importantă recompensă financiară. Calificarea în finală îi va aduce lui Marius Copil un cec în valoare de 209.715 de euro.

b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *