default-logo

Conferința „Știința pentru toți în epoca postgenomică”, la Academia Română

Dr. Mircea Iliescu, cercetător la Universitatea din Cambridge, va vorbi despre ultimele descoperiri în genomică, despre cum ne ajută genele să înțelegem trecutul și diversitatea speciei umane și ce a însemnat pentru noi ca oameni descifrarea genomului omului de Neanderthal, descoperire pentru care anul acesta a fost decernat Premiul Nobel pentru medicină. Conferința pe care o va susține pe 2 noiembrie 2022, la ora 17, în Aula Academiei Române, poartă titlul „Știința pentru toți în epoca postgenomică”.

Tematica este abordată dintr-o perspectivă foarte actuală, adecvată celei mai noi faze a revoluției genomice, cunoscută sub numele de „epoca postgenomică” odată cu descifrarea (aproape) completă a primului genom uman, în anul 2003.

Evoluția accelerată a metodelor de secvențiere, care permit acum citirea rapidă a unui genom uman, a deschis numeroase oportunități pentru studiul geneticii umane din multiple direcții.

Inițiatorul acestei conferințe și amfitrion al evenimentului, academician Marius Andruh, vicepreședinte al Academiei Române, propune pentru a doua parte a întâlnirii o scurtă dezbatere asupra situației cercetării românești și a cercetătorilor români.

Conferința este deschisă dezbaterilor, publicul fiind invitat să intre în dialog cu tânărul cercetător Mircea Iliescu, să-și expună opiniile și să pună întrebări.

Cercetătorii, profesorii, studenții, jurnaliștii de știință, pasionații de studii interdisciplinare sunt așteptați să participe la conferință. Intrarea este liberă.

Detaliile evenimentului: https://acad.ro/evenimente/evenimente/2022/37_eveniment.html

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*