◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

ROMATSA – un blazon al unui oraș prea grăbit cu el însuși

Reportaj HYP TV
Echipa studențească HYP TV împreună cu cadre didactice și membri ai Biroului de Presă al Universității Hyperion, au avut privilegiul de a vizita turnul de control al Aeroportul International Henri Coandă și simulatorul de trafic aerian conceput și realizat integral cu capital românesc, de către o echipă de ingineri ultra performanți din compania Romatsa.
Simulatorul oferă controlorilor de trafic aerian din toată țara, posibilitatea perfecționării și asigurării unui grad din ce în ce mai ridicat de siguranță. Romatsa are ca obiect principal de activitate exploatarea spațiului aerian al României și furnizarea de servicii de navigație aeriană, incluzând servicii de trafic aerian, servicii de comunicații aeronautice, navigație și supraveghere în domeniul aeronautic, servicii meteorologice aeronautice, servicii de căutare și salvare, servicii de informare aeronautică, precum și coordonarea operațiunilor de căutare și salvare a aeronavelor aflate în pericol și a supraviețuitorilor unui accident de aviație produs în regiunea de informare a zborurilor FIR-București.
Echipa HYP TV a avut parte de o primire călduroasă și o prezentare profesionistă a proiectelor Romatsa, menite să asigure servicii de trafic aerian cât mai confortante și sigure.
„Când e rostit cuvântul Romatsa în mentalul nostru colectiv, și nu numai, asocierea se face cu beneficiile unui astfel de loc de muncă. Pe zi ce trece, tot ce contează în lumea noastră este felul în care o „duci” financiar. Ai bani, ai de toate! E adevărat că banii îți permit avantaje dar ele nu sunt totul. Ca să te poți bucura de ce ai și de ce câștigi, ai nevoie de un context social pe măsură, ai nevoie de punți spre libertatea de a fi, ai nevoie de stimă de sine și de aprecierile semenilor tăi. Altminteri cazi în capcana refugiului și a disperării. Munca are nevoie de valențe afective, nu doar de aprecieri pragmatic aparente. O echipă a Universității Hyperion pornind de la aceste date a vrut să demonteze acest mit al câștigului totalitar care poate acoperi o lumea a aparențelor. Fiind implicată în acest proiect nu mi-a fost greu să demitizez o ierarhie construită aidoma, imitativă și păguboasă pentru generațiile de copii și tineri. Povestea a început din momentul în care i-am întâlnit pe câțiva din membrii staff-ului Romatsa. Povestea lor va fi spusă chiar de ei așa cum veți vedea din materialul filmat. Oameni cu răspundere, cu sacrificii, cu un devotament aparte pentru tot ce ține de pasager, de condițiile lui, de echipă, de realitatea unui turn de control ce nu poate fi decât un blazon al unui oraș prea grăbit cu sine însuși, așa cum e Bucureștiul. Lumea Romatsei e o lume inteligentă, creatoare, nu se învârte după soare de dragul lui. Acceptă furtunile ca făcând parte din propriul destin, acceptă neajunsurile și le depășește așa cum a făcut, de exemplu, în cazul simulatorului de care avea mare nevoie dar fiind imposibil de achiziționat. Așa a pornit ambiția de a-l construi pe propria răspundere. Realitatea unui simulator făcut să salveze, să atenționeze, să valorifice ar trebui cunoscută în școlile noastre. Este o realitate care ar impresiona elevii, studenții șii – ar motiva să considera școala, universitatea ca loc al echipei, al performanței, al ambiției de a fi. Romatsa este o lume în sine și în mentalul nostru colectiv, ar trebui când rostim numele să învățăm în a ierarhiza totul valoric, după blazonul lui a fi și mai puțin în a avea. Nu pot decât mulțumi întregii echipe Romatsa care ne-a dăruit într-o zi de toamnă bucuria lui a fi, aceasta fiind o lecție în a ne avea ca echipă, ca națiune pentru totdeauna.” Lect.univ.dr. Otilia Sîrbu, Universitatea Hyperion
Vă invităm să urmăriți acest reportaj marca HYP TV .
https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=a0gd__qv4YE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *