◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Studenții canadieni la Jurnalism împărtășesc poveștile supraviețuitorilor dezastrelor climatice

Cursul de jurnalism Climate Disaster, al Universității din Victoria, Columbia Britanică, a fost lansat în 2021 și de atunci a fost adoptat de peste o duzină de alte instituții postliceale din Canada, precu și în Australia. Proiectul Climate Disaster este centrat în jurul colectării și împărtășirii poveștilor oamenilor care au trecut prin dezastre legate de schimbările climatice. Inițiativa a fost dezvoltată de fostul jurnalist Sean Holman, profesor de jurnalism la universitate.

Ca parte a proiectului, studenții identifică dezastrele climatice regionale și realizează material de presă despre oamenii care au fost afectați de acestea. „Ajutăm acești supraviețuitori ai dezastrelor climatice să împărtășească experiențe directe cu mass-media și cu publicul larg. Suntem interesați să descoperim dacă aceste relatări de primă mână pot crea comunități de acțiune în jurul experienței dezastrului climatic și pot ajuta la întărirea acestor comunități”, explică Holman.

Studenții implicați în Proiectul Climate Disaster au vorbit cu oameni afectați de furtunile de iarnă care au lovit în 2022, o colecție de furtuni cu mișcare rapidă, cu vânturi puternice, care a străbătut părți din statele Ontario și Quebec, precum și inundațiile care au scufundat mari zone ale Văii Fraser în 2021, incendiile care au afectat orașul Lytton în 2021 și alte evenimente meteorologice majore.

În loc să urmeze interviuri convenționale cu supraviețuitorii, studenții folosesc o abordare care este sensibilă la traumaele pe care supraviețuitorii le-au experimentat, precum și colaborarea, inclusiv co-crearea întrebărilor interviului. „În mod esențial, întrebăm, de asemenea, ce ajutor au primit și ce ajutor au putut să acorde și, de asemenea, ce soluții văd pentru a aborda dezastrul climatic”, adaugă Holman.

Potrivit universityaffairs.ca, un catalog de povestiri este publicat și difuzat de partenerii media ai proiectului, inclusiv The Aboriginal Peoples Television Network (APTN), Megaphone Magazine și Fraser Valley Current. Materialele de presă sunt apoi adăugate într-un „seif de memorie” disponibil publicului, de video, audio și text, care va servi, de asemenea, ca o resursă pentru proiecte de jurnalism de investigație despre dezastrele climatice și un loc virtual de adunare pentru oricine le-a experimentat. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *