◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Bulgarii vârstnici, recompensați financiar pentru vaccinare

Prim-ministrul bulgar Kiril Petkov a anunțat că persoanele în vârstă care se vaccinează împotriva COVID-19 vor fi eligibile pentru o recompensă în numerar, ca parte a eforturilor guvernului de a crește ratele de vaccinare, cele mai scăzute din Uniunea Europeană.

Petkov a declarat că fiecare bulgar pensionar va primi o plată unică de 75 de leva (38 EUR) în plus față de pensie în următoarele șase luni, atunci când se va fi vaccinat cu o primă sau a doua doză. Pensionarii care au primit deja trei injecții vor fi, de asemenea, eligibili pentru supliment.

Guvernul său de coaliție de centru lansează, de asemenea, o campanie de informare pe scară largă pentru a-i convinge pe bulgarii sceptici la vaccinuri să se inoculeze și să evite un nou val mortal al coronavirusului, despre care Petkov a spus că ar putea lovi încă de la mijlocul lunii ianuarie.„Prioritatea guvernului nostru este de a reduce presiunea asupra spitalelor și, în principal, de a proteja persoanele în vârstă, care sunt cele mai expuse riscului”, a spus Petkov într-o declarație televizată.

Petkov a adăugat că speră că noul stimulent va ajuta țara balcanică să vaccineze aproximativ 300.000 de bulgari cu vârsta de peste 65 de ani până la sfârșitul lunii ianuarie. Dar mulți bulgari rămân încă sceptici cu privire la vaccinuri, pe fondul neîncrederii înrădăcinate în instituțiile de stat, dezinformării și mesajelor contradictorii din partea politicienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *