◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Formula păcii mondiale! Aceasta este casa lui Dumnezeu, noi nu deținem nimic

O declarație a AC Bhaktivedanta Swami Prabhupāda

Una dintre cele mai mari greșeli ale civilizației moderne este aceea că oamenii revendică ilegal proprietatea și, prin urmare, încalcă inutil legile naturii. Aceste legi sunt sacre. Nimeni nu poate rămâne nepedepsit. Doar cineva cu conștiința Krishna poate depăși cu ușurință agitațiile legilor naturii și, astfel, să obțină fericire și pace în lume.

La fel cum fiecare stat este protejat de legi, starea universului, din care Pământul este doar o fracțiune minusculă, este protejată de legile naturii. Natura materială este una dintre energiile multiple ale lui Dumnezeu, adevăratul proprietar al tuturor lucrurilor. Prin urmare, planeta Pământ este proprietatea lui Dumnezeu, dar noi, ființele vii, în special așa-numitele persoane civilizate, revendicăm proprietatea lui Dumnezeu ca fiind a noastră și, prin urmare, suntem supuși unei idei greșite ca indivizi și ca națiuni. Dacă vrem pace, trebuie să îndepărtăm această concepție greșită din mintea noastră și din lume. Acest drept ilegitim al omului de proprietate este parțial sau chiar unicul motiv pentru toate tulburările de coexistență pașnică pe Pământ.

Persoanele materialiste, presupus civilizate, revendică proprietatea lui Dumnezeu pentru că au fost orbiți și fără de Dumnezeu. Într-o societate fără de Dumnezeu nu este posibil să trăiești în fericire și pace. În Bhagavad-gita, Krishna explică că toate acțiunile ființelor vii sunt destinate de fapt bucuriei Sale și că este prietenul lor bineînțeles și Domnul Suprem al tuturor universurilor. Imediat ce oamenii lumii recunosc acest fapt ca o formulă pentru pace, va exista o pace reală.

Prin urmare, dacă doriți cu adevărat pacea, trebuie să vă transformați conștiința în conștiința Krishna (conștientizarea lui Dumnezeu) atât individual, cât și colectiv, pur și simplu cântând Numele Sfinte ale lui Dumnezeu. Aceasta este o metodă recunoscută și dovedită de creare a păcii în lume. Prin urmare, recomandăm tuturor să scandeze mantra Hare Krishna și să devină, astfel, conștienți de Krishna.

Pacea universală

Conversația lui Srila Prabhupada cu John Lennon, 1966

În ultimii ani a devenit din ce în ce mai clar că pacea în societatea umană este posibilă numai dacă găsim pacea în noi înșine. Cu toate acestea, în vremurile de astăzi, care sunt caracterizate de  criminalitate, deficiență de bani și relații de familie rupte, aceasta nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Doar atunci când suntem pașnici în noi înșine, putem aduce pace în lume.

Renunțarea

Oamenii pot deveni pașnici dacă știu trei lucruri. Dacă nu înțeleg corect doar trei lucruri, vor deveni pașnici. Care sunt aceste trei lucruri? În primul rând, Sri Krishna spune că El este adevăratul cunoscător al tuturor sacrificiilor, al renunțării și al tuturor penitențelor pe care oamenii le îndeplinesc pentru a-și desăvârși viața.

De exemplu, activitățile dvs. muzicale sunt un fel de renunțare. Melodiile tale au devenit celebre pentru că ai dat peste ceva greutăți; ai făcut-o la perfecțiune, dar a fost nevoie de mult efort și renunțare. Descoperirile științifice necesită, de asemenea, renunțare. Într-adevăr, orice valoare are nevoie de renunțare. Dacă cineva este foarte dedicat și lucrează cu atenție, va reuși.

Sacrificiul

Aceasta se numește yajna , sau sacrificiu. Se mai numește tapasya , sau renunțare. Krishna spune că se bucură de rezultatele tapasiei tale . El cere: „Rezultatul tapasya ta ar trebui să-mi fie oferit. Atunci vei fi mulțumit ”.

În al doilea rând, oamenii ar trebui să-și amintească că Krishna este proprietarul suprem. Oamenii susțin:

„Aceasta este Anglia mea, aceasta este India mea, aceasta este Germania mea și aceasta este China mea!”

Nu! Totul aparține lui Dumnezeu, Krishna. Nu numai această planetă aparține lui Krișna, ci și tuturor celorlalte planete din univers.

Cu toate acestea, chiar am împărțit această planetă în atâtea națiuni. Această planetă nu a fost împărțită inițial. Din înregistrările istorice din Mahabharata putem vedea că întreaga planetă a fost cândva condusă de un singur conducător. Aceasta a locuit în India, în Hastinapura , unde se află astăzi Delhi modern. Până acum cinci mii de ani a existat un singur rege, Maharaja Pariksit . Întreaga planetă era sub un steag și se numea Bharata-varsa . Dar treptat, Bharata-varsa a devenit din ce în ce mai mică și mai mică. 

Dar, de fapt, întreaga planetă aparține lui Dumnezeu. Acest loc nu aparține nimănui altcuiva. Cum putem solicita dreptul de proprietate? De exemplu, mi-ai dat acest loc unde să locuiesc aici. Acum, dacă stau o săptămână și apoi pretind: „O, aceasta este camera mea „, va fi foarte drăguț cu mine? Va fi imediat în dezacord; vor apărea dificultăți. Mai degrabă, ar trebui să fiu conștient de faptul că spațiul nu este al meu. Cu permisiunea dvs., locuiesc confortabil aici. Și dacă este necesar să plec, atunci voi pleca.

Împărăția lui Dumnezeu

În același fel, venim aici în Împărăția lui Dumnezeu cu mâinile goale și vom merge cu mâna goală. Deci, cum putem pretinde că aceasta este proprietatea mea, că aceasta este țara mea, că aceasta este lumea mea, că aceasta este planeta mea? De ce facem astfel de cereri? Nu este nebun? Lordul Sri Krishna spune , sarva-loka-mahesvaram: „ Eu sunt Domnul suprem al tuturor planetelor”.

Și în al treilea rând, ar trebui să ne amintim întotdeauna că Krishna este adevăratul prieten al fiecărei ființe vii și este un prieten în inima tuturor. Este un prieten atât de minunat. Facem prietenii în această lume materială, dar se despart din nou. Sau prietenul meu trăiește într-un loc și eu trăiesc în altul. Dar Krishna este un prieten atât de minunat, încât trăiește în interior, în mine și în inima mea. Este cel mai bun prieten al tuturor lucrurilor vii. Nu este doar prietenul câtorva alesi, ci în inima tuturor.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *