◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Am cunoscut oameni frumoşi şi cu suflet în UZPR

Am cunoscut oameni frumoşi şi cu suflet,  în Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România aşa cum am cunoscut în multe locuri. Am cunoscut în instituţii publice, guvernamentale, în organizatii non-guvenrmantale. Am cunoscut în avion, în fiecare oraş din ţară străbătut, precum şi în străinătate. Toţi ROMÂNI. PESTE TOT. Ţara este plină de oameni frumoşi şi cu suflet. 

Ce este interesant la aceşti oameni frumoşi şi cu suflet este faptul că sunt modeşti. Au ajuns singuri trecând prin viaţă la nişte descoperiri cu lucruri relevante extrem de puternice. Au ajuns la înţelegeri profunde ale vieţii. Au ajuns la o nobleţe a sufletului despre care în cărţi obişnuiam să citesc. Şi în ciuda faptului că sunt atât de frumoşi, atât de valoroşi, nu strigă nicioadată. Nu se arată cu degetul.

Se spune că: “Succesul conduce la Aroganţă!  Aroganţa conduce la Eşec!” este lecţia cea mai grea pe care unele organizaţii mondiale au învățat-o din propriile greşeli.

Oamenii de care vorbesc, nu au ajuns niciodată acolo, şi poate pentru că nu au considerat niciodată ceea ce fac ca fiind un succes. Au micile supărări normale atunci când se simt călcaţi în picioare, dar este fascinant cum o iau de la capăt de fiecare dată. 

Încerc să-i descriu în cuvinte pe oamenii aceştia, şi îmi este teamă, că nu reuşesc să prezint aşa cum se cuvine şi cum îmi doresc.

Să încep cu femeile:

Jurnalista şi poeta RODICA SUBŢIRELU – redactor şef la “Cronica Timpului”  publicaţie, apărută sub egida UZPR, a fost lansată, pe 9 februarie 2015, la Institutul Cultural Român, cu ocazia seratei ,,Eminescu, jurnalistul”a cărei moderatoare este până în prezentÎţi mulţumesc pentru fiecare zâmbet, pentru fiecare gând de mai bine, pentru fiecare vis şi amintire conturată, pentru fiecare moment în care mi-ai redat speranţa şi pofta de viaţă, pentru fiecare clipă când mi-ai luminat cerul, pentru fiecare sfat primit. 

Totodată, echipa TEATRULUI NOSTRUM este condusă de inimoasa Rodica Subţirelu şi crează o notă de veselie, prin scheciurile nostime pregătite. Oamenii frumoşi sufleteşte sunt minunea noastră de fiecare zi. Cu un zâmbet, cu o vorbă dulce, cu un gest bând reuşesc să înfăptuiască minuni. Foarte rar se întamplă să întâlneşti astfel de oameni faţă de care nu ai decât admiraţie şi cuvinte de laudă.

Apoi urmează MIHAELA RUSU – Secretar general de redacţie la Cronica Timpului este un om minunat, cu un suflet atât de frumos desenat, un om plin de veselie şi de principii, un om plin de amintiri magice clădite numai cu oameni la fel de frumoşi ca ea, un om încărcat de seninătate şi  poftă de viaţă, un om plămădit din bunătate şi frumuseţe sufletească fără margini, un om pe care viaţa chiar dacă a avut necazuri le-a trecut de fiecare dată cu capul sus, un om plin de râsete senine şi zâmbete calde, un om care pune problemele şi nevoile lui pe locul doi, un om aparent simplu, dar atât de special. 

Să fie multă fericire în casa sufletului tău!  Să-ţi păstrezi mereu sufletul de copil şi să nu încetezi să visezi. Legătura dintre suflete este ţesută cu un fir puternic, ce nu poate fi rupt, tăiat sau fisurat. Indiferent unde ne va purta drumul sorţii, ştiu că legătura aceea, va rămâne la fel de vie ca atunci şi acum.

 Unul dintre acei oameni frumoşi şi cu suflet este ŞERBAN CIONOFF – “CIONI” cum îi spun prietenii, apropiaţii şi camarazii de condei. Acest OM este o enciclopedie ambulantă, cu o imensă traistă cu poveşti cu destule amintiri trăite şi pe care marele Fănuş Neagu l-a numit ,,Secţia capul şi picioarele’’. Mi-a făcut mare plăcere, să stau de vorbă cu “CIONI” pentru că am găsit concordanţe cu afinităţi şi am legat autentice şi curate discuţii.

Pe oamenii frumoşi sufletește nu îi găsești oriunde, dar îi întâlneşti întâmplător în clipa în care ai nevoie de o astfel de persoană minunată… pe oamenii frumoşi sufleteşte nu-i alungă coincidenţele, întâlnirile inopinate , nu-i sperie greutăţile şi nu se simt complexaţi… pe oamenii frumoşi sufleteşte nu trebuie să-i cauţi , ei vor apărea subit în diverse clipe din viaţă, exact ca un miracol mult asteptat. Vei da peste ei la fiecare pas, dar uneori nu-i vei recunoaşte.

Nu, nu sunt invizibili, ci mai degrabă ascunși de priviri răutăcioase, de minţi perverse şi rele, de suflete urâcioase.

Eu am avut fericirea să stau de vorbă, o perioadă scurtă de timp, cu  ŞERBAN CIONOFF zis “CIONI”. Este un om deosebit, o structură sufletească deosebită, un intelectual deosebit, un jurnalist împlinit, care mi-a acordat multă atenţie şi prietenie.

Omul acesta, tot ce a enunţat, ceea ce a spus au rămas principii care nu puteau fi mutate din loc.

Prin implicaţiile şi judecăţile sale de valoare, Cioni expune în fiecare problemă abordată în articol un singur concept autoricesc, bazat pe viziuni asupra lumii, pe modul de abordare a problemei, pe posibilităţi de înţelegere a lucrurilor, pe norme valorice asupra culturii epocii etc., care, în final, conferă textului articolului unitatea conceptuală, compoziţională şi analitică, prin includerea în text a propriilor puncte de vedere şi a judecăţilor sale de valoare, este un purtător al conceptului ideatic. Astfel, îşi determină poziţia în raport cu evenimentele descrise, încercâd să scoată în evidenţă individualitatea creativă.

Avem,  aşadar, câteva noi şi foarte clare motive pentru a ne reaminti că suntem ţara care l-a dat culturii europene şi universale pe marele psiholog şi filosof C. Rădulescu-Motru. Căruia îi aparţine distincţia între omul politic, pentru care pe primul plan se află interesul colectiv şi binele public, şi politicianist, pentru care nu contează decât interesul personal şi de grup. Autor: Şerban Cionoff – Sursa: Jurnalul.ro

Dar foarte rar ţi-e dat să te întâlneşti cu o persoană în care se să întrunească cele mai alese îsuşiri care ar trebui să caracterizeze „omul” în adevăratul sens al acestui cuvânt. Un astfel de exemplu rar se află  şi care în mod discret duce pe cont propriu o activitate deosebită în folosul celorlalţi .

Pentru noi, cei care îl cunoaştem, omul Şerban Cionoff,  ne poate fi un exemplu şi un îndemn. Merită pe deplin să-i exprim recunoștința şi mulţumirile mele pentru  tot ce face în cel mai discret mod posibil, cu mult tact, dăruire  şi eficienţă maximă.

Când intri în UZPR dai cu ochii de Cosmescu Loreta, cu zâmbetul pe chip te întreabă politicoasă cu ce problemă ai venit. Ea este albinuţa UZPR-ului, făcând munca de secretară, dar având grijă şi de bani.

Toţi aceşti oameni minunaţi sunt păstoriţi cu grijă de preşedintele Doru Dinu Glăvan, ce se implică în tot şi în toate cu dăruire şi dicernământ. 

Foarte rar se întâmplă să întâlneşti astfel de oameni faţă de care nu ai decât admiraţie şi cuvinte de laudă. Fiţi voi, fiţi minunaţi, fiţi unici! 

 

Viorica Nicolescu / UZPR






















2 comentarii pentru “Am cunoscut oameni frumoşi şi cu suflet în UZPR

  1. Emoționat și bucuros, îți mulțumesc din suflet distinsă prietenă și poetă. Cu respect și prețuire, Șerban CIONOFF sau, dacă îmi dai voie, CIONI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *