◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

La Asociația Buzzmedia Botoșani

Dragobetele marcat la Botoșani printr-un inedit “Q&A”

Să ții trei ore niște copii și tineri într-o încăpere, așezați pe scaune, cerându-le întrebări care –i macină pentru a le găsi răspunsuri, nu e, cu siguranță, facil. Nu e ușor să ții un copil ori un tânăr o oră fără să facă apel măcar o dată la telefonul din buzunar. Și totuși, într-o zi de duminică, fix înainte de Dragobete, ziua iubirii la români, circa 40 de tineri au venit la Biblioteca Mihai Eminescu din Botoșani pentru o acțiune deosebită cu un scop pe cât de sincer, pe atât de entuziast: să ne cunoaștem mai bine pe noi.

Intitulată sugestiv și în trend Q&A despre iubire și viață, acțiunea aparține tinerilor de la centrul de voluntariat B.O.M.D (Botoșani, Orașul Meu Drag) înființat anul trecut în cadrul Asociației Buzzmedia pentru copiii din redacția Buzz care au crescut.  Asociația Buzzmedia derulează de 9 ani un proiect educațional intitulat Micii reporteri. Un cercde jurnalism pentru copii și adolescenți. Aici, ei fac un ziar al lor, o televiziune și multe evenimente. Anul trecut a fost înființat acest centru de voluntariat. Echipa de conducere a centrului este formată din copiii de ieri ai ziarului, acum, tineri foarte sociabili, volubili, plini de viață și entuziasm, cu idei multe, dornici să schimbe lumea. Lor li s-au alăturat tineri, elevi ai mai multor licee din oraș, împreună cu care fac acțiuni, dezvoltă idei prin care vor să tragă un semnal de alarmă, vor să schimbe mentalități.

La fel s-a întâmplat și cu acest Q&A. Și-au dorit să marcheze într-un mod original ziua de Dragobete. Au contactat-o pe Cristina Lupașcu, psihoterapeut care a fost extrem de deschisă la ideea lor. “Am dorit inițial să marcăm ziua de Dragobete pentru că această sărbătoare a iubirii, deși este a noastră,este prea puțin promovată. Întâi, ne-am gândit la un interviu cu un psiholog despre relații, despre iubire, apoi ne-a veni tideea să dezvoltăm totul într-o acțiune la care să participe cât mai mulți tineri”, a spus Denisa Sandu, coordonatorul de activități al centrului de voluntariat B.O.M.D (Botoșani, orașul meu drag) despre ideea activității.

Denisa Sandu are 17 ani și este membru al redacției Buzz de la 12 ani. Pe 21 februarie a mai organizat de una singură, ca ambasador al festivalului de scurtmetraje pentru adolescenți SUPER o proiecție de scurtmetraje în oraș urmată de un party la care cei prezenți trebuiau să vină costumați în personaje din filme.

Au fost la Biblioteca Mihai Eminescu-filiala de limbi străine- locul de desfășurare al acțiunii-  circa 40 de tineri atât de la centrul de voluntariat care organizat întreaga acțiune, cât și dintre micii reporteri ai ziarului Buzz, toți dorindu-și să afle lucururi despre relațiile de iubire care încep odată cu adolescența.

Ce este iubirea, cum îi putem spune unei persoane că ne place de ea, cum le spunem părinților că avem un prieten, cum putem face să ne iubim mai mult pe noi, ce este fericireaau fost doar o mică parte dintre întrebările transmise pe bilețele psihoterapeutului Cristina Lupașcu pentru a primi răspuns.

Acțiunea a fost structurată în două părți. Participanții au primit, la început, informații despre ce înseamnă iubirea și cum reacționăm noi, oamenii, în anumite situații, despre triunghiul iubirii, după care totul s-a desfășurat pe ideea unui inedit Q&A dezvoltat din întrebările tinerilor prezenți.

„A fost o acțiune reușită, am fost impresionați de numărul mare al tinerilor prezenți ceea ce demonstrează că astfel de acțiuni sunt necesare. Și am înțeles acum, încă o dată, că e nevoie de ele pentru că autocunoașterea este extrem de importantă, asta ne dezvoltă. Îi mulțumim foarte mult Cristinei Lupașcu pentru că a fost alături de noi, pentru că a fost atât de deschisă și ne-a limpezit gândurile. Au fost întrebări foarte interesante, acestea fiind puse atât de cei mici din redacția Buzz, cât și de colegii noștri de la centrul de voluntariat. Le mulțumim tuturor pentru participare și implicare. Avem și noi o sărbătoare a iubirii și cred, fără falsă modestie, că a fost cel mai frumos mod de a o marca. O discuție despre iubire, despre viață pentru niște oameni aflați la început de drum este ceva deosebit”, a spus Alexandra Ciotir, directorul executiv al Centrului de voluntariat B.O.M.D. Alexandra Ciotir are 18 ani și este în redacția Buzz de la 11 ani. Îi place jurnalismul și își dorește să urmeze o carieră în domeniu. Citește cu multă abilitate un prompter de știri și are deja câștigate câteva ediții ale unui concurs de jurnalism pentru copii și adolescenți, eveniment derulat anual pentru copiii redacției.

Din echipa de conducere a centrului de voluntariat mai fac  parte Karina Todireanu de 18 ani- PR care a realizat pentru emisiunea ei un reportaj de la eveniment, de asemenea, și ea cu reale abilități de citire a unui prompter de știri, Ioana Crăiniciuc (15 ani)- director executiv adjunct, Theona Adomnoae (15 ani) – PR, Anca Biciușcă (18 ani) – secretar centru sau Paula Ifrim (17 ani), de asemenea secretar centru.

Ioan Matfeev / UZPR

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *