◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Corona virus Italia / Corespondență din Italia

Guvernul italian a decretat starea de urgenţă în urma riscului sanitar produs de apariţia unor noi cazuri de infecţie cu COVID-19 (coronavirus), concentrate îndeosebi în regiunile Lombardia şi Veneto. 
 
Printre măsurile suplimentare luate de autorităţile italiene în vederea restrângerii focarelor şi prevenirii răspândirii virusului se află interdicţia de a părăsi sau de a intra în zonele în care s-au înregistrat majoritatea cazurilor, închiderea localurilor publice, anularea activităţilor sportive sau recreative, suspendarea cursurilor şcolare şi emiterea de alerte pentru urgenţă sanitară care sfătuiesc cetăţenii să rămână în case în regiunile în care s-au înregistrat aceste cazuri.
 
Într-o conferință de presă, șeful Protectiei Civile italiene, Angelo Borrelli – numit și Comisar extraordinar pentru coordonarea acțiunilor împotriva coronavirusului – a declarat că numărul victimelor a crescut la 7 dintre care 6 din Lombardia. Cu toate acestea, susține Borelli, situația este sub control.
În total, la această oră, în Italia sunt confirmate 230 de cazuri de infectare cu COVID-19. Dintre aceștia 7 morti, 101 pacienti sunt internati în spitale, 27 sunt în terapie intensiva, iar 94 sunt în izolare la domiciliu.

Pe regiuni, situația este următoarea: Lombardia: 176 pacienti dintre care 163 confirmați pozitiv la virus și 6 morți; Veneto: 27 pacienți din care 26 pozitivi și 1 mort; Emilia Romagna: 18 contaminați; Piemonte: 4 contaminati. În Lazio sunt consemnate 3 cazuri de suspiciune cu infectare dar și un prim caz de vindecare într-un cuplu de turiști chinezi unde bărbatul este vindecat iar soția lui este în conditii destul de bune.
Angelo Borrelli a anunțat că marți, 25 februarie va sosi în Italia o delegatie de la Uniunea Europeană și OMS pentru a acorda sprijin guvernului italian.

În ceea ce îi privește pe cetățenii români care locuiesc în zonele cele mai afectate, sfatul autorităților este să rămână pe loc si să nu plece spre România, în caz contrar existând un risc real de infectare a celor dragi de acasă. Condițiile medicale din Italia sunt excelente, iar șansa de a beneficia de un tratament adecvat este mai mare, comparativ cu eventualitatea de a pleca din această țară.

Corespondență din Italia de la Julia-Sandra Virsta / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *