◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Un bal de succes ce va rămâne în memoria noastră

 

 

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, propunându-și continuarea inițiativei de anul trecut, a organizat a II-a Ediție a Balului Ziariștilor, joi, 27 februarie 2020, începând cu orele 19:00 în binecunoscutul și elegantul Restaurant al Cercului Militar din București.
Așteptată de  toată lumea, serata dansantă a reunit pe cei care încă mai păstrează cu sfințenie sentimentul solidarității de breaslă, născută cu mai bine de un secol în urmă chiar aici, în inima Bucureștiului, pe Sărindar

 Admirând pe jurnaliștii prezenți, atât din țară cât și din diasporă, o veritabilă  ”crème de la crème”  sau, cum se spune, floarea presei românești, nutrești un sentiment de bucurie că aparții unei elite a spiritului, că nobila profesie de jurnalist se înfățișează și în alte moduri  decât cele care îți uzurpă sănătatea prin nopți pierdute, lungi deplasări sau termene scurte de predare a unui articol, corespondență, reportaj.

Așadar, prezența lor la acest bal demonstrează că sunt oameni printre oameni, că pot fi și vedete pe ringul de dans, că știu să cânte sau să se distreze, nu doar să mânuiască plaivazul. Cei prezenți pot figura cu siguranță într-o Enciclopedie a corifeilor jurnalismului românesc.

 ”Balul presei”, manifestare de o indiscutabilă notorietate în lumea ”High-Life”-lui bucureștean de altă dată, a renăscut în zilele noastre, ca Pasărea Phoenix, dovedind  din nou, dacă mai era nevoie, pasiunea și entuziasmul debordant al Președintelui UZPR, Doru Dinu Glăvan de a face din jurnalism o artă și un ideal, nu numai un apostolat și un front de luptă al ideilor. 

Balul, anunțat din timp pe site-ul Uniunii, a reunit peste 100 de persoane, și am avut bucuria să ne întâlnim cu participanți și reprezentanți ai filialelor din București, din țară cât și din diasporă .

Am remarcat printre cei prezenți pe binecunoscuții Neagu Udroiu, Dan Constantin, Șerban Cionoff, Miron Manega, Firiță Carp, Mihaela Albu, Dan Anghelescu, Sorin Roșca Stănescu, Mihai Ionescu, dar și pe reprezentanții din mai tânăra generație, jurnaliști în afirmare, precum Claudius Dociu, Cristina Munteanu, Răzvan Onesa.

Asistența” muzicală a fost asigurată de formația Mihai Napu Band, care a încântat publicul cu melodii pentru toate vârstele, pentru toate ”gusturile” muzicale.

Melodiile cunoscutei vedete de muzică ușoară, Stela Enache, au readus în memoria celor prezenți anii tinereții, au trezit minunate clipe de reverie. Muzică live pe placul celor prezenți a oferit și fermecătoarea cântăreață Lenuța Burghilă, sosită din Republica Moldova.

Grațioase balerine de la Școala de balet pentru Copii și Tineret a Operei Naționale București, sub îndrumarea maestrelor de balet și coregrafie Magda Rovinescu și Maria Mitrache au prezentat un inspirat program coregrafic, dovedind talent și farmec, grație și dezinvoltură

Desigur că muzica și dansul, buna dispoziție au fost priorități pentru toți cei prezenți, acestea aliniindu-se cu umorul de calitate: artistul grafician Cristinel Vecerdea – CRIV a făcut portrete-caricaturi celor prezenți, spre aducere aminte.

Ziariștii prezenți au socializat, au făcut schimb de idei și opinii, au cântat împreună “Imnul jurnalistului”, lansat anul trecut în cadrul primei ediții a Balului Ziariștilor, cât și cântecul „Minunată-i prietenia“. Actrița Doina Ghițescu a bucurat jurnaliștii prezenți la eveniment cu un regal actoricesc.  

Tombola a oferit pe parcursul serii momente de suspans, norocoșii câștigători plecând acasă cu cadouri utile, dar și cu amintiri de neuitat. Trei familii au beneficiat de câte un sejur în trei locații admirabile ale turismului rural, la Satul Banului, Măgureni, Prahova (proprietar Răzvan Dobre), Casa Matei și Pensiunea Berca din Berca – Buzău (proprietar dr. Simona Tănase). 

La toate acestea merită să amintim contribuția plină de abnegație a domnului Ovidiu Zanfir, care a prezentat programul balului cu aplomb și inspirație. 

Toate doamnele și domnișoarele prezente la bal au primit câte un mărțișor din partea Uniunii Ziariștilor Profesioniști și toți cei prezenți s-au delectat cu tortul mărțișorului ce a reamintit împlinirea a 101 ani de existență a Uniunii.

Balul s-a încheiat după miezul nopții, oaspeții plecând cu amintiri frumoase și cu gândul de a reveni la balul de anul viitor.

Trebuie să mulțumim încă o dată organizatorilor acestui eveniment atât de rar în viața orașului, domnului Președinte Doru Dinu Glăvan, poetului și jurnalistului Miron Manega, tuturor celor care au contribuit la o serată de jurnaliști cum nu este alta în vremurile noastre, cu promisiunea că și anul viitor ne vor dărui aceleași frumoase clipe de neuitat.

                                  Text si fotografii   Tanța Tănăsescu / UZPR




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *