◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Un util dialog între conducerea UZPR și jurnaliștii constănțeni

O adunare informală dar deosebit de utilă pentru membrii UZPR Filiala Constanța a avut loc sâmbătă 18 ianuarie 2020 în sala Clio a Muzeului Național al Marinei Române. Aceasta a fost prilejuită de deplasarea unor membri ai Consiliului de Conducere a UZPR în frunte cu președintele Uniunii, D-l Doru Dinu Glăvan, având ca obiectiv o mai bună cunoaștere a modului în care se regăsesc obiectivele prevăzute în statutul UZPR în cadrul filialei.

            Deschiderea adunării a fost marcată de acordarea de către Consiliul Director al UZPR, prin persoana președintelui, D-l Doru Dinu Glăvan a unor distincții și medalii.

Astfel filialei Constanța i-au fost acordate Medalia Jubiliară și Placheta Jubiliară instituite cu prilejul aniversării Centenarului înființării UZPR, iar unor jurnaliști constănțeni care au avut o activitate îndelungat în profesia de jurnalist le-a fost acordată “Distincția Credință și Loialitate”.

            Au fost acordate distincții jurnaliștilor: Aurelia Lăpușan, Traian Brătianu, Ion Tița Călin, Daniel Sârbu și Robert Nenciu. 

}n continuare, președintele filialei Ioan Damaschin a făcut o scurtă prezentare a modului în care jurnaliștii constănțeni s-au implicat în anul 2019,pentru realizarea obiectivelor prevăzute în Statut, în special a modului în care s-au desfășurat activitățile prin parteneriate cu instituții de învățământ și cultură locale: Clubul Umoriștilor Constănțeni, Clubul Nautic Român și Colegiul Național Mihai Eminescu, Cenaclul Literar Mihail Sadoveanu, Liga Navală Română, Muzeul Național al Marinei Române.

Un punct distinct în cadrul adunării l-a constituit prezentarea de către D-l Doru Dinu Glăvan,președintele UZPR, a noilor modificări aduse Statutului organizației, adoptate în ședința extraordinară din luna septembrie 2019. Totodată, Domnia sa a efectuat și o succintă prezentare a proiectelor realizate de UZPR în anul 2019 și a proiectelor de viitor, preconizate.

Faptul că activitatea s-a desfășurat la doar trei zile de la data când s-au împlinit 170 de ani de la nașterea Marelui Poet Național Mihai Eminescu adunarea s-a constituit și într-un bun prilej de evocare a activității publicistice a poetului nepereche. Evocarea a fost făcută de D-l Miron Manega purtător de cuvânt al organizației de breaslă și redactor șef al Reviste UZPR.

În finalul adunării a avut loc un dialog între Conducerea UZPR și jurnaliștii constănțeni.

Ioan Damaschin / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *