default-logo

Agenția Reuters a tăiat legăturile cu TASS

Reuters a scos TASS de pe piața sa business-to-business pentru clienți, potrivit unui mesaj intern adresat personalului. „Credem că punerea la dispoziție a conținutului TASS pe Reuters Connect nu este aliniată cu principiile Thomson Reuters Trust”, a scris Matthew Keen, CEO interimar al Reuters, într-o notă internă, citată de EURACTIV.
Mișcarea vine pe fondul criticilor asupra modului în care agenția de presă de stat a Rusiei descrie războiul din Ucraina. Principiile de încredere Reuters, create în 1941, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, obligă agenția să acționeze „cu integritate, independență și fără părtinire”.
Ca răspuns la o solicitare de comentarii, TASS a împărtășit o scrisoare pe care CEO-ul său, Serghei Mihailov, a trimis-o lui Keen, în care a spus că îi pare „foarte rău să afle de decizia Reuters și că a înțeles că a fost influențată de atmosfera mondială actuală”. Dar agenția de presă rusă a fost acuzată de unele grupuri occidentale de presă și de libertate a presei că a răspândit afirmații false și propagandă despre războiul din Ucraina.
Anterior, agenția foto Getty Images a întrerupt legăturile cu TASS, potrivit unui raport Forbes.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*