default-logo

Slugile au ieşit la vânătoare

Zilele trecute, la postul de ştiri pravda.ru, liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, s-a simţit „dator” să vorbească în numele poporului nostru şi să se adreseze preşedintelui rus, Putin, în speranţa că acesta cum îi va auzi discursul, îl va decora imediat cu cea mai înaltă distincţie de la Kremlin: „Stimate V. Putin, zise Kalinin, cetăţenii R. Moldova sprijină decizia dumneavoastră privind operaţiunea specială pe teritoriul Ucrainei. În numele cetăţenilor Republicii Moldova şi a Partidului Regiunilor, ne adresăm dumneavoastră să duceţi la bun sfârşit operaţiunea specială, să învingeţi fascismul şi să nu permiteţi ca acesta să se extindă din nou!”.
Dar, mă întreb: cine i-a dat dreptul acestui Kalinin să vorbească în numele meu, în numele ţării mele şi să mintă cu atâta neruşinare, denaturând adevărul în cel mai grosolan mod cu putinţă?
În interviul acordat, trișorul a menţionat că a candidat la ultimele alegeri prezidenţiale, dar nu a spus câte procente a luat. De ce să spună? S-ar face de ruşine! Da, a fost candidat independent, dar s-a retras din cursa electorală, pentru că a ştiut că nu-l va vota nimeni. Atunci cum poate afirma că reprezintă 70% din populaţia noastră, iar conducerea actuală a fost aleasă doar de 8% din cetăţenii Republicii Moldova, dacă el nu are decât o funcţie inventată. Sau poate că deja îşi imaginează că va fi preşedinte imediat ce-i va linge picioarele țarului rus, punându-şi pe listă toate faptele „eroice”? Iar una dintre ele am auzit-o chiar înainte de alegerile prezidenţiale: „Dacă voi ajunge în Parlament, voi scoate limba română din Constituţie şi voi interzice înregistrarea tuturor formaţiunilor unioniste!”.
Apoi, tot acest Kalinin afirmă că pe teritoriul Republicii Moldova s-ar afla un laborator biologic militar. Auziţi cum râd şi găinile? Noi nu avem laboratoare performante în spitale, iar el vorbeşte de laboratoare biologice militare? Nimic mai fals! Iar dacă stau să mă gândesc: da, avem laboratoare de biologie în şcoli, unde şi microscopul stă neatins, ca într-o sală de muzeu. Pentru că dacă îl atingi, rişti să nu mai ai ce să le arăţi urmaşilor.
Dar, poate, acest Kalinin o fi văzut probe biologice în sticla cu apă pe care a aruncat-o în timpul unei emisiuni în studioul ProTV Chişinău, protestând în felul acesta că moderatoarea i s-a adresat în limba română, ţipând prin tot studioul: „Cine sunteţi voi, ca să nu pot vorbi în țara mea, în limba mea?”.
Adică, ţara noastră e ţara lui, iar limba lui (rusa) – e limba noastră? Şi pentru că a rămas cu sechele din acea emisiune, s-a plâns moderatoarei de la pravda.ru că ruşii din Republica Moldova sunt discriminaţi şi li se interzice să vorbească în limba rusă?
Adică faptul că toţi moldovenii noştri cunosc limba rusă, cetăţenii ruşi sunt angajaţi oriunde le convine, au şcolile şi universităţile lor, în magazine şi alte instituţii se vorbeşte în rusă, 80% dintre posturile tv sunt ruseşti, presa scrisă – la fel, se ţin slujbe în limba lor, toate astea demonstrează că ruşi sunt discriminaţi?
Or, noi suntem acei care am fost şi rămânem mereu umiliţi, înjosiţi şi ni se tot spune că pământul ăsta nu-i românesc!
Iar un alt Kalinin şi instigator la ură şi război, Iurie Roşca, încearcă şi acesta să ne înveţe pe noi, naivii: „Rugaţi-vă nu pentru încetarea acestui război, ci pentru continuarea lui şi pentru victoria Rusiei lui Putin împotriva globalismului satanist!”.
Iată, că n-avem nevoie de prea mulţi trădători, e suficient să ai vreo câţiva din ăştia, plătiţi binişor de Kremlin, ca să distrugă o ţară, crezându-se în sinea lor eroi.
Numai că aceştia nu cunosc un lucru: eroi sunt acei care pot muri pentru ţară, trădătorii, însă, mor întotdeauna ca nişte lichele!

Doina DABIJA / UZPR Chișinău

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*