◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Petra Kvitova a depășit-o pe Simona Halep în topul WTA și a spus un „banc cu blonde”

Petra Kvitova a câştigat ieri turneul WTA de  la Stuttgart (Germania), după ce a învins-o în finală, în două seturi, 6-3, 7-6 (7/2), pe Anett Kontaveit.

Kvitova, campioană la Sydney în luna ianuarie, a devenit cu această ocazie singura jucătoare din circuitul profesionist cu două titluri cucerite în acest an.

Cehoaica a urcat, începând de azi, pe locul al doilea al clasamentului WTA, făcând rocadă cu  Simona Halep.

„Am revenit pe teren și brusc…nu știu…am câștigat al doilea titlu și am jucat și finala de la Australian Open. E surprinzător pentru mine tot ce se întâmplă uneori în viața mea.

E minunat să câștig primul titlu la Stuttgart. Sunt atât de fericită! Am pierdut două finale lunile trecute și, în sfârșit, am reușit. A treia a fost cu noroc. E primul turneu pe zgură și m-am surprins singură.”, a spus Petra Kvitova, pentru WTA Insider.

„Atunci când Petra spune un banc cu blonde”

Ulterior, Courtney Nguyen, cea care o intervieva pe Kvitova, a afirmat: „Am discutat de multe ori în ultimii ani și ți-am spus că eu cred că joci bine pe zgură și că poți câștiga Roland Garros”.

Pusă pe glume, sportiva din Cehia a dat imediat replica. „Hai, Courtney, știi cum e cu Grand Slam-urile (râde). Nu pune presiune pe mine, te rog! Știu că tu crezi că pot evolua bine pe zgură. Încă încerc, an de an. Îmi place pe zgură, de fapt. Am avut succes, în trecut.

Să joc pe zgură e ceva atât de diferit pentru mine, comparativ cu hard-ul sau cu iarba, acolo unde știu că joc bine. Dar, pe zgură, e ceva diferit în mișcare. Încerc să fac progrese în toate direcțiile și cred că asta se vede.”, a spus Petra Kvitova.

Sportiva din Cehia s-a deplasat la Stuttgart cu mașina și pentru că a câștigat turneul, a primit și un Porsche. „Cum ești ca șofer?”, a fost întrebată Kvitova.

„Sunt un șofer foarte bun. Chiar îmi place să conduc. Fac asta de când aveam 18 ani, am fost nevoită să mă plimb prin toată Cehia. Deci, cred că am învățat să conduc.

Cu siguranță, nu sunt nebună la volan. Îmi place să merg repede, dar nu foarte repede. Nu ating niciodată 200 de kilometri pe oră. Încă sunt normală. Haide, sunt blondă, știi cum sunt blondele la volan…”, a răspuns, amuzată, aceasta.

„Atunci când Petra spune un banc cu blonde.”, a comentat, ulterior, pe Twitter, Courtney Nguyen.

Petra Kvitova are 27 de titluri câștigate, dintre care două de Grand Slam: ambele la Wimbledon (2011 și 2014). În acest an, a pierdut finala de la Australian Open, cu Naomi Osaka. Sportiva din Cehia a revenit în circuit în 2017, după o absență de câteva luni forțată de un grav accident – a fost atacată în propria casă la finele anului 2016.

TOP 10 WTA, începând de azi:

1. Naomi Osaka (Japonia)  6.151 de puncte;

2. Petra Kvitova (Cehia) 6.015;

3. Simona Halep (România) 5.682;

4. Angelique Kerber (Germania) 5.220;

5. Karolina Pliskova (Cehia) 5.111;

6. Elina Svitolina (Ucraina) 4.921;

7. Kiki Bertens (Olanda)  4.765;

8. Sloane Stephens (SUA) 4.386;

9. Ashleigh Barty (Australia) 4.275;

10. Arina Sabalenka (Belarus) 3.520.

digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *