default-logo

Guvernul din Muntenegru, alarmat de creșterea extremismului

Guvernul muntenegrean a anunțat că mai multe grupuri salafite care operează în țară vizează tineri, scrie BalkanInsight „Există încă o componentă internațională în activitățile acestor grupuri, iar accentul lor este pus pe încercările de a răspândi ideologii radicale în primul rând către populația mai tânără. Există, de asemenea, o continuare a procesului de radicalizare în rândul populației de etnie romă”, se arată într-un raport al guvernului.
Potrivit documentului, membrii grupărilor extremiste islamice din Balcani și din țările UE organizează tabere de vară în Muntenegru. „În acele lagăre sunt susținători ai organizațiilor teroriste și reveniți din războaiele străine, dar și persoane care au fost urmărite penal sau au executat pedepse cu închisoarea pentru acte teroriste sau participarea la formațiuni armate străine”, se arată în raport.
Muntenegru a incriminat participarea la conflicte străine în 2015.
În evaluarea din 2021 privind progresul Muntenegrului către aderarea la Uniunea Europeană, executivul comunitar a îndemnat țara să abordeze conținutul terorist online și toate formele de extremism, inclusiv extremismul de dreapta violent și extremismul etno-naționalist.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*