◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Workshop “Ecologic pentru sănătatea noastră”

Avem onoarea de a vă invita la Workshop-ul ”Ecologic pentru sănătatea noastră” organizat de către Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, ce se va desfășura în cadrul expoziției“BIO LIFE & STYLE 2019 – Expoziție pentru o viață verde”în data de 30 mai 2019, în intervalul 13.00 – 18.00, în Sala Madgearu din Pavilionul B3, Romexpo, București.

Tematica workshop-ului susține conceptul stilului de viață sănătos prin detalierea componentelor ce stau la baza realizării produsului ecologic și este prezentată pe larg în programul ataşat.

Standul universității va fi deschis pe toată durata expoziției “BIO LIFE & STYLE 2019 – Expoziție pentru o viață verde”, în perioada 30 mai – 2 iunie 2019, realizând totodată promovarea ofertei educaţionale şi de cercetare în cadrul evenimentului.

Intrarea este libera.

Program Workshop Ecologic pentru sănătatea noastră”

în cadrul “BIO LIFE & STYLE 2019 – Expoziție pentru o viață verde”

30 mai 2019, 13.00 – 18.00

Sala Madgearu din Pavilionul B3, Romexpo, București

 

 

 

13.00-13.15 Înregistrarea participanților

Expoziție și degustare de produse eco

 

13.15-13.30 Componente ce stau la baza realizării produsului ecologic, Andreea Stan, Liliana Bădulescu, Centrul de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare
13.30-13.45 Activitatea microbiană a solului – premisa unor recolte sănătoase și hrănitoare,  Mihaela Zugravu, Ana Butcaru, Roxana CiceoiFlorin Stănică, Centrul de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare, Facultatea de Horticultură

 

13.45-14.00 Pomicultura ecologică – de la sortiment la protecția mediului și sănătate umană, Dorin Sumedrea, Mădălina Butac, Florea Alina, Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti – Mărăcineni
14.00-14.15 Noi posibilități de cultură a unor specii de arbuști fructiferi în sistem ecologic, Adrian Asănică, Facultatea de Horticultură
14.15-14.30 Tehnologia de cultură a trandafirilor în sistem ecologic, Claudia Grigoraș, Ana Butcaru, Florin Stănică, Centrul de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare, Facultatea de Horticultură
14.30-14.45 Bambusul gigant – cultură ecologică cu posibilităţii industriale şi alimentare multiple, Ricuţa Vasilica Dobrinoiu, Giovanni Bezze, Silvana Mihaela Dănăilă-Guidea, Radiana-Maria Tamba-Berehoiu, Luminița Valerica Vişan, Facultatea de Biotehnologii
14.45-15.00 Metode de păstrare a fructelor provenite din pomicultură ecologică,Andreea Stan, Mihai Frincu, Mihaela Zugravu, Carmen Constantin, Aurora Dobrin, Violeta Alexandra Ion, Liliana Bădulescu, Centrul de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare

 

15.00-15.15 Comportamentul biochimic al soiului de măr ecologic Rubinola pe perioada păstrării în condiții de atmosferă controlată, Ioana Bezdadea-Cătuneanu, Liliana Bădulescu, Dorel Hoza, Centrul de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare, Facultatea de Horticultură

 

15.15-15.30 Influența bolilor de depozit asupra merelor ecologice și a produselor derivate, Amalia Udriste, Roxana CiceoiCentrul de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare

 

15.30-15.45 Pauză de cafea

 

15.45-16.00 Tehnologii de procesare pentru o industrie alimentară sustenabilă,Geicu- Mihaela Cristea,  Elena Elisabeta Popa, Paul Alexandru Popescu, Amalia Carmen Mitelut, Mona Elena Popa, Mihaela Cristina Draghici, Facultatea de Biotehnologii
16.00-16.15 Valorificarea produselor agroalimentare ecologice pentru obținerea de produse naturale cu valoare nutritivă ridicată, Oana Bujor-Nenița, Liliana Bădulescu, Centrul de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare
16.15-16.30 Aspecte privind metodele de congelare a fructelor provenite din cultura ecologică, Mariana Singh, Marian Vintilă, Lucian Dumitrescu, Angela Mohora, Institutul de Cercetare si Dezvoltare pentru Industrializarea si Marketingul Produselor Horticole „HORTING”
16.30-16.45 Uscător solar mobil pentru plante și fructe – dezvoltare de produs -CTIB-UTBv-USAMV, Ioan Țoțu, Vlad Ioan Țoțu, Cristina Nicolau, Mihai Comsit, Florin Stănică, Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Horticultură
16.45-17.00 Produse inovative – o alternativă în valorificarea ingredientelor BIO, Nela Dragomir, Carmen Georgeta Nicolae, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere
17.00-17.15 Produse cu proprietăți nutraceutice obținute din petale de trandafiri ecologici, Ana Butcaru, Ionela Florea, Marian Velcea, Florin Stănică,Centrul de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare, Facultatea de Horticultură
17.15-17.30 Noi materiale biodegradabile utilizate în agricultură și industria alimentară pentru o viață sănătoasă, Elena Elisabeta Popa, Paul Alexandru Popescu, Mihaela Geicu-Cristea,  Amalia Carmen Mitelut, Mona Elena Popa, Mihaela Cristina Draghici, Facultatea de Biotehnologii
17.30-17.45 Managementul costurilor într-o plantație ecologică, Ion Certan, Ana ButcaruFlorin Stănică, Centrul de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare, Facultatea de Horticultură
17.45-18.00 Educația horticolă ecologică la cel mai înalt nivel în USAMV București, Viorica Lagunovschi, Facultatea de Horticultură

Prof. dr. Liliana Bădulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *